HRM-deeltijd

Human Resource Management (HRM): deeltijd

 • Deeltijd
 • Nederlandstalig
 • 4 jaar
 • Bachelor of Arts

HRM deeltijd in het kort

Met de modulaire deeltijdopleiding Human Resource Management (HRM) van Hogeschool Leiden verdiep je je in de uitdagingen waar de beroepspraktijk nu voor staat. Denk aan vraagstukken als ‘welke gevolgen heeft de invloed van digitalisering op het werkproces in organisaties?’ en ‘wat betekenen de veranderende arbeidsverhoudingen en de toenemende druk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen voor het HR-vakgebied? De deeltijdopleiding HRM bereid je hier optimaal op voor.

HRM deeltijd in Leiden
Onze HRM-deeltijdopleiding is uniek door de modulaire opbouw. Hierbij kun je elke module los volgen en direct op hbo-eindniveau afsluiten. Bij het succesvol afronden van elke module wordt een certificaat toegekend.

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je meer informatie over de modulaire deeltijdopleiding Human Resource Management (HRM) van Hogeschool Leiden? Neem contact met ons op via het contactformulier of mail met Shirley van Warmerdam via [email protected].

Wat levert HRM in deeltijd je op?

Als HR-professional ben je bewust van de veranderende wereld om je heen. Jij ontwikkelt je door de modulaire deeltijdopleiding Human Resource Management (HRM) tot een kritische professional die proactief en efficiënt inspeelt op vraagstukken in de organisatie, maar zich ook bewust is van wat er buiten de organisatie speelt. Tijdens de deeltijd HRM-opleiding richt je jezelf op de verbinding tussen de belangen van de organisatie en die van de medewerkers. 

Bij hbo Human Resource Management (HRM) deeltijd van Hogeschool Leiden word je breed opgeleid. Je werkt tijdens de opleiding ook in een organisatie met een HR-afdeling. Op deze manier weet je zeker dat je de competenties ontwikkelt waar de beroepspraktijk om vraagt.

Beroepsmogelijkheden

Na het afronden van de deeltijd hbo HRM kun je aan de slag in diverse rollen en bij allerlei organisaties. Denk aan functies zoals: HR-adviseur, HR-businesspartner, personeelsconsulent, personeelsadviseur, human resource manager, HRD-manager en personeels- en organisatieadviseur. Maar je kunt je ook specifiek richten op een onderdeel van het HR-werkterrein zoals recruitment, loopbaanbegeleiding, traject- en reïntegratiebegeleiding of werkgerelateerde coaching.

Benieuwd naar de beroepsmogelijkheden na HRM deeltijd? Eerstejaarsstudent Nina werpt een blik op de toekomst en vertelt meer over baanperspectief.

Na het behalen van de bachelor degree HRM in deeltijd (Bachelor of Arts) kun je strategisch inspelen op wat er in de praktijk speelt. Je bent in staat om:

 • Beleid te ontwikkelen, uit te voeren en te evalueren in een organisatorische en maatschappelijke context;
 • Veranderingsprocessen te initiëren, faciliteren en implementeren in organisaties en andere samenwerkingsverbanden;
 • Individuen, teams en organisaties te ondersteunen in hun ontwikkeling;
 • De gewenste match tussen vraag en aanbod van arbeid te realiseren;
 • Doelgericht HR-data te verzamelen en te analyseren;
 • Vanuit een professionele beroepshouding en persoonlijk leiderschap te werken.

Deze kerncompetenties van de HR-professional leer je doordat wij je:

 • Ondernemend en proactief laten handelen;
 • Een kritische en onderzoekende houding bij brengen;
 • Je reflectieve vermogen ontwikkelen;
 • Je netwerkvermogen vergroten;
 • Je samenwerkings-skills op interdisciplinair en (inter-)nationaal vlak verstevigen;
 • Je eigen verantwoordelijkheid laten nemen;
 • Je ethisch en organisatiesensitief laten handelen.

Het vakgebied van de HR-professional is continu in beweging. Het is daarom belangrijk dat jij ook na het behalen van je bachelordiploma HRM op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen via vakliteratuur, onderzoek en nascholingen.

Ook gaan sommige studenten na onze HRM-studie in deeltijd verder met een masteropleiding aan de universiteit, zoals bijvoorbeeld: Bestuurskunde, Personeelswetenschappen of Psychologie. Bij de meeste universiteiten doorloop je als hbo’er eerst een pre-mastertraject. De voorwaarden voor toelating verschillen per onderwijsinstelling.

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving. Houd verder rekening met € 95,- per module voor aanschaf van literatuur.

De kosten voor het volgen van een losse module bedragen € 2.875,- exclusief de aanschaf van literatuur. Bij het succesvol afronden wordt een certificaat toegekend.

 

Kennismaken met de opleiding HRM deeltijd

Ben je benieuwd naar de inhoud en niveau van de deeltijdopleiding Human Resource Management (HRM)? Bezoek de Online Informatieavond of vraag de brochure aan.

Heb je vragen of wil je meer inhoudelijk informatie over de modulaire deeltijdopleiding Human Resource Management (HRM)? Neem contact op met ons op via het contactformulier of mail met Shirley van Warmerdam via [email protected].

Opbouw programma HRM deeltijd

De modulaire deeltijdopleiding Human Resource Management (HRM) is een opleiding die je combineert met het werk in de praktijk. De opleiding bestaat uit acht modules die allemaal aansluiten bij actuele thema's uit het vakgebied van HRM. Binnen elk thema krijg je theoretische kaders aangereikt die je direct toepast in de praktijk van jouw organisatie. Omdat je elke module van de deeltijdopleiding HRM afrondt op hbo-eindniveau, hoef je aan het einde geen scriptie meer te schrijven. Met het behalen van alle modules behaal je meteen ook jouw bachelor degree.

De modulaire deeltijdopleiding HRM is opgebouwd uit acht modules:

Recruitment & Employer Branding 

Start februari 2024; aanmelden niet meer mogelijk

Leadership & Engagement

Start september 2024

Labour & Law

Start september 2024

Compensation & Benefits

Start februari 2024; aanmelden niet meer mogelijk

Learning & Development

Start september 2024

Inclusion, Vitality & Sustainability

Start februari 2024; aanmelden niet meer mogelijk

HR Strategy & Data Driven HR

Start september 2024

Organizational Development & Transformation

Start februari 2024; aanmelden niet meer mogelijk

Naast een beroepsproduct en vaardigheidstoets tijdens de module sluit je elk thema ook af met een toets in de vorm van een beroepsproduct. Je werkt hieraan in je eigen organisatie. Doordat je elke module van HRM deeltijd in Leiden direct op hbo-eindniveau afsluit, ontvang je na het succesvol afronden van de acht modules je bachelor degree. Je hoeft daarom geen afsluitende scriptie te schrijven.

Heb jij de ambitie om je verder te ontwikkelen, maar wil je niet het complete opleidingsprogramma doorlopen? Het is ook mogelijk om je voor één of meerdere themamodules aan te melden. Bekijk het overzicht van de HRM-themamodules die je op dit moment los kunt volgen. 

Onze modulaire hbo Human Resource Management (HRM) in deeltijd biedt een gevarieerd programma aan met specialisten uit het werkveld, vakdocenten, intervisie met je medestudenten, inspiratiesessies en begeleiding door ervaren docenten. De themamodules in het opleidingsprogramma van HRM deeltijd zijn vormgegeven in samenwerking met het werkveld. Hierdoor sluit de opleiding goed aan op wat er op dit moment in de praktijk wordt gevraagd.

Wil jij een beter beeld krijgen van wat je kunt verwachten van het praktijkgericht leren? Lees het verhaal van hrm-student Sita en het verhaal van hrm-student Benedit.

Leeraccent

Aan het begin van een module stel je samen met je studieadviseur vast wat je huidige kennis en niveau over het thema is en waar jouw leeraccent ligt. Ligt deze bijvoorbeeld op de theoretische kaders, op de praktijk en/of op de benodigde vaardigheden?

Toetsing in je werkomgeving

Naast een kennis- en vaardigheidstoets sluit je elk thema af met een toets in de vorm van een beroepsproduct waar je op je eigen werkplek aan kunt werken. Om deel te nemen aan de deeltijdopleiding HRM is het belangrijk dat je werkzaam bent in een organisatie die beschikt over een HR-afdeling van voldoende omvang. Als je niet over een dergelijke werkomgeving beschikt is het belangrijk dat je dit voor jezelf kan organiseren (bijv. door zelf een organisatie te vinden waar je opdrachten uit kunt voeren).

Twijfel je of jouw werkomgeving geschikt is? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze docenten via [email protected]

De hbo-opleiding HRM deeltijd start jaarlijks in februari en september. Het programma bestaat uit acht modules die je onafhankelijk van elkaar kunt volgen. Tijdens een intakegesprek bepaal je samen met je studieadviseur wat voor jou de volgende stap in je leerroute is. De duur van de opleiding en de studiebelasting zijn afhankelijk van je instapniveau. 

Studiebelasting

Iedere module heeft een looptijd van 20 weken waarbij je om de vier weken tijdens twee aaneengesloten dagen onderwijs volgt. Per module is de studiebelasting ongeveer 10 tot 12 uur per week. Je sluit de module af met een beroepsproduct. Heb je alle modules van HRM deeltijd gevolgd en de toetsing succesvol doorlopen, dan ontvang je jouw bachelor degree. Volg je elk half jaar een module, dan neemt het gehele traject vier jaar in beslag.

Opleidingsdagen

De vaste opleidingsdagen van de HRM-deeltijdopleiding zijn om de vier weken op donderdag en vrijdag. Deze dagen worden op verschillende manieren ingevuld. De ene keer volg je een klassikaal werkcollege, de andere keer werk je (op de hogeschool of elders) aan een opdracht met je studiegroep of heb je persoonlijk overleg met je kerndocent.

Tijdens de deeltijd hbo HRM krijg je begeleiding van een vast team van ervaren en praktijkgerichte docenten uit uiteenlopende expertisegebieden. Zij dagen je op interactieve wijze uit om met actuele beroepsvraagstukken direct bij te dragen aan de HRM-praktijk van jouw eigen organisatie. Tijdens HRM deeltijd bepaal  je jouw eigen leerroute en wat je nodig hebt om de opleiding succesvol af te ronden.  

Online leeromgeving

Je kunt op elk gewenst moment terecht in de online leeromgeving. Hierin vind je een uitgebreide selectie aan leermateriaal, achtergrondinformatie en oefen- en trainingsstof.

Studeren met een functiebeperking

Voor meer informatie over studeren met een functiebeperking en welke voorzieningen de hogeschool biedt, kun je terecht bij de Studentendecaan.

De opleiding HRM is te volgen in verschillende varianten. Zo kun je kiezen voor een studieprogramma dat goed aansluit op jouw opleidingsachtergrond, ervaring en persoonlijke situatie.

Voltijdopleiding (4 jaar)

De HRM-opleiding in voltijd richt zich met name op studenten die net klaar zijn met opleiding in het voortgezet onderwijs.

Deeltijdopleiding (circa 20 weken per module)

De modulaire deeltijdbachelor HRM is een beroepsopleiding waarbij je opgeleid wordt tot een breed inzetbare HR-professional die denkt en handelt op hbo-eindniveau. De deeltijdvariant is niet ingedeeld volgens traditionele leerjaren, maar heeft een opbouw met thematische modules. Op die manier is het ook mogelijk om rekening te houden met jouw werk- en privéleven. 

Heb jij de ambitie om je verder te ontwikkelen, maar wil je niet het complete opleidingsprogramma doorlopen? Bij de deeltijdopleiding HRM is het ook mogelijk om je voor één of meerdere themamodules aan te melden. Bekijk het overzicht van de HRM-themamodules die je op dit moment los kunt volgen. Bij het succesvol afronden van elke module wordt een certificaat toegekend.

Word ook HR-professional

Voldoe jij aan de toelatingseisen en wil jij het maximale uit je loopbaan halen?

Faciliteiten Hogeschool Leiden

Tijdens hbo Human Resource Management in deeltijd kun je verder gebruik maken van de faciliteiten van Hogeschool Leiden. Zo kun je terecht bij het Mediacentrum, zowel op locatie als online, voor vakliteratuur en vrije toegang tot diverse databanken. Heb jij interesse om ervaring op te doen in het internationale werkveld? Zowel de opleiding als het International Office van Hogeschool Leiden bieden ondersteuning hierbij. Onze hogeschool ligt midden in het Leiden Bio Science Park en op een steenworp afstand van vele organisaties, zorg- en onderwijsinstellingen. Hierdoor zijn er tal van mogelijkheden voor samenwerking, kennisuitwisseling, stages en onderzoek.

Praktische zaken

Voordat je aan je opleiding bij Hogeschool Leiden kunt beginnen is het belangrijk om een aantal praktische zaken te regelen. Je moet je om te beginnen inschrijven. Onze opleidingen kennen verschillende toelatingseisen. Controleer of jij de juiste vooropleiding hebt.