HRM-deeltijd

Human Resource Management (HRM): deeltijd

 • Deeltijd
 • Nederlandstalig
 • 4 jaar
 • Bachelor of Arts

In het kort

Het vakgebied Human Resource Management (HRM) is altijd sterk in beweging. Je verdiept je met onze modulaire deeltijdopleiding HRM verdiep je jezelf in de uitdagingen waar de beroepspraktijk nu voor staat. Denk bijvoorbeeld aan: welke gevolgen heeft de invloed van digitalisering op het werkproces in organisaties? Hoe begeleid je veranderingen op de arbeidsmarkt door toepassing van innovaties zoals artificial intelligence? Wat betekenen de veranderende arbeidsverhoudingen en de toenemende druk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen voor het HR-vakgebied? Op al deze vragen heb jij straks het antwoord.

Onze HRM-deeltijdopleiding is uniek door de modulaire opbouw. Hierbij kun je elke module los volgen en direct op hbo-eindniveau afsluiten. Bij het succesvol afronden van elke module wordt een certificaat toegekend.

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je meer informatie over de modulaire deeltijdopleiding Human Resource Management (HRM)  van Hogeschool Leiden? Neem contact met ons op via het contactformulier of mail/bel met Shirley van Warmerdam via e-mail: modulairedeeltijd.hrm@hsleiden.nl, t: +31 (0)6 51 59 03 57.

Wat levert de deeltijdopleiding HRM je op?

Als HR-professional ben je bewust van de veranderende wereld om je heen. Jij ontwikkelt je door de modulaire deeltijdopleiding Human Resource Management (HRM) tot een kritische professional die proactief en efficiënt inspeelt op vraagstukken in de organisatie, maar zich ook bewust is van wat er buiten de organisatie speelt. Je gaat je richten op de verbinding tussen de belangen van de organisatie en die van de medewerkers. Afgestudeerde HRM-studenten van Hogeschool Leiden zijn pragmatisch en hebben kennis van zaken. Vanuit hun professionele grondhouding en deskundigheid op het vakgebied krijgen zij mensen en organisaties in beweging.

Benieuwd naar ervaringsverhalen? Studenten Sita, Benedit en Nina vertellen meer over keuzes, studieopbouw en toekomst. 

Bij de modulaire deeltijdopleiding word je breed opgeleid. Tijdens de opleiding werk je in een organisatie met een HR-afdeling. Op deze manier weet je zeker dat je de competenties ontwikkelt waar de beroepspraktijk om vraagt.

Benieuwd naar de verhalen van onze studenten? Eerstejaarsstudent Benedit vertelt meer over haar ervaringen.

Beroepsmogelijkheden

Na het afronden van deze bacheloropleiding kun je aan de slag in diverse rollen en bij allerlei organisaties. Denk aan functies zoals: HR-adviseur, HR-businesspartner, personeelsconsulent, personeelsadviseur, human resource manager, HRD-manager en personeels- en organisatieadviseur. Maar je kunt je ook specifiek richten op een onderdeel van het HR-werkterrein zoals recruitment, loopbaanbegeleiding, traject- en reïntegratiebegeleiding of werkgerelateerde coaching.

Na het behalen van de bachelor degree HRM (Bachelor of Arts) in deeltijd kun je strategisch inspelen op wat er in de praktijk speelt. Je bent in staat om:

 • Beleid te ontwikkelen, uit te voeren en te evalueren in een organisatorische en maatschappelijke context;
 • Veranderingsprocessen te initiëren, faciliteren en implementeren in organisaties en andere samenwerkingsverbanden;
 • Individuen, teams en organisaties te ondersteunen in hun ontwikkeling;
 • De gewenste match tussen vraag en aanbod van arbeid te realiseren;
 • Doelgericht HR-data te verzamelen en te analyseren;
 • Vanuit een professionele beroepshouding en persoonlijk leiderschap te werken.

Deze kerncompetenties van de HR-professional leer je doordat wij je:

 • Ondernemend en proactief laten handelen;
 • Een kritische en onderzoekende houding bij brengen;
 • Je reflectieve vermogen ontwikkelen;
 • Je netwerkvermogen vergroten;
 • Je samenwerkings-skills op interdisciplinair en (inter-)nationaal vlak verstevigen;
 • Je eigen verantwoordelijkheid laten nemen;
 • Je ethisch en organisatiesensitief laten handelen.

Benieuwd naar de verhalen van onze studenten? Eerstejaarsstudent Nina werpt een blik op de toekomst en vertelt meer over baanperspectief.

Het vakgebied van de HR-professional is continu in beweging. Het is daarom belangrijk dat jij ook na het behalen van je bachelordiploma HRM op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen via vakliteratuur, onderzoek en nascholingen.

Ook gaan sommige studenten na onze HRM-opleiding verder met een masteropleiding aan de universiteit, zoals bijvoorbeeld: Bestuurskunde, Personeelswetenschappen of Psychologie. Bij de meeste universiteiten doorloop je als hbo’er eerst een pre-mastertraject. De voorwaarden voor toelating verschillen per onderwijsinstelling.

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving. Houd verder rekening met € 95,- per module voor aanschaf van literatuur.

De kosten voor het volgen van een losse module bedragen € 2.875,- exclusief de aanschaf van literatuur. Bij het succesvol afronden wordt een certificaat toegekend.

 

Kennismaken met de opleiding HRM deeltijd

Ben je benieuwd naar de inhoud en niveau van de opleiding? Bezoek de Online Informatieavond en neem deel aan één van onze kosteloze online workshops op het gebied van Recruitment & Employer Branding en Leadership & Engagement. Heb je interesse om een workshop bij te wonen, laat het ons weten via ons digitale aanmeldformulier.

Heb je vragen of wil je meer inhoudelijk informatie over de modulaire deeltijdopleiding Human Resource Management (HRM)? Neem contact op met ons op via het contactformulier of mail/bel met Shirley van Warmerdam via e-mail: modulairedeeltijd.hrm@hsleiden.nl, t: +31 (0)6 51 59 03 57.

Opbouw programma HRM deeltijd

De modulaire deeltijdopleiding Human Resource Management (HRM) is een opleiding die je combineert met het werk in de praktijk. De opleiding bestaat uit acht modules die allemaal aansluiten bij actuele thema's uit het vakgebied van HRM. Binnen elk thema krijg je theoretische kaders aangereikt die je direct toepast in de praktijk van jouw organisatie. Omdat je elke module afrondt op hbo-eindniveau, hoef je aan het einde van je opleiding geen scriptie meer te schrijven. Met het behalen van alle modules behaal je meteen ook jouw bachelor degree.

Begin je in september 2021 aan deze opleiding? Houd er dan rekening mee dat de manier waarop je de lessen, begeleiding en toetsen aangeboden krijgt afhankelijk is van de dan geldende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Het onderwijs wordt, waar dat kan, op locatie georganiseerd. Heb je je aangemeld via Studielink? Dan ontvang je voor de start van jouw opleiding meer informatie over de invulling van het onderwijsprogramma.

De modulaire deeltijdopleiding HRM is opgebouwd uit acht modules:

 • Recruitment & Employer Branding (start februari 2022, aanmelden uiterlijk 31 januari 2021);
 • Leadership & Engagement (start september 2021);
 • Labour & Law (start september 2021);
 • Compensation & Benefits (start februari 2022);
 • Inclusion, Vitality & Sustainability (start september 2022);
 • Learning & Development (start februari 2023);
 • HR Strategy & Data Driven HR (start september 2023); 
 • Organizational Development & Transformation (start februari 2024).

Naast een beroepsproduct en vaardigheidstoets tijdens de module wordt elk thema ook afgesloten met een toets in de vorm van een beroepsproduct waar je binnen jouw organisatie aan kunt werken. Doordat je elke module direct op hbo-eindniveau afsluit, ontvang je na het succesvol afronden van de acht modules je bachelor degree. Het is hierdoor ook niet nodig een afsluitende scriptie te schrijven.

Heb jij de ambitie om je verder te ontwikkelen, maar wil je niet het complete opleidingsprogramma doorlopen? Het is ook mogelijk om je voor één of meerdere themamodules aan te melden. Bekijk het overzicht van de HRM-themamodules die op dit moment los kunt volgen. 

Onze modulaire deeltijdopleiding HRM biedt een gevarieerd programma aan met specialisten uit het werkveld, vakdocenten, intervisie met je medestudenten, inspiratiesessies en begeleiding door ervaren docenten. De themamodules in het opleidingsprogramma zijn vormgegeven in samenwerking met het werkveld. Hierdoor sluit de opleiding goed aan op wat er op dit moment in de praktijk wordt gevraagd.

Benieuwd naar de kijk van een van de studenten op het praktijkgericht leren? Lees het verhaal van eerstejaarsstudent Sita.

Leeraccent

Aan het begin van een module stel je samen met je studieadviseur vast wat je huidige kennis en niveau over het thema is en waar jouw leeraccent ligt. Ligt deze bijvoorbeeld op de theoretische kaders, op de praktijk en/of op de benodigde vaardigheden?

Toetsing in je werkomgeving

Naast een kennis- en vaardigheidstoets wordt elk thema afgesloten met een toets de vorm van een beroepsproduct waar je op je eigen werkplek aan kunt werken. Het is belangrijk dat je werkzaam bent in een organisatie die beschikt over een HR-afdeling van voldoende omvang. Als je niet over een dergelijke werkomgeving beschikt is het belangrijk dat je een dergelijke omgeving voor jezelf kan organiseren (bijv. door zelf een organisatie te vinden waar je opdrachten uit kan voeren).

Twijfel je of jouw werkomgeving geschikt is? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan met één van onze docenten via modulairedeeltijd.hrm@hsleiden.nl

De modulaire deeltijdopleiding HRM start jaarlijks in februari en september. Het programma bestaat uit acht modules die onafhankelijk van elkaar zijn te volgen. Tijdens een intakegesprek bepaal je samen met je studieadviseur wat voor jou volgende stap in je leerroute is. De duur van de opleiding en de studiebelasting zijn afhankelijk van je instapniveau. 

Studiebelasting

Iedere module heeft een looptijd van 20 weken waarbij je om de drie weken tijdens twee aaneengesloten dagen onderwijs volgt. Per module is de studiebelasting ongeveer 10 tot 12 uur per week. Je sluit de module af met een beroepsproduct en een certificaat. Heb je alle modules gevolgd en de toetsing succesvol doorlopen, dan ontvang je jouw bachelor degree. Volg je elk half jaar een module, dan neemt het gehele traject vier jaar in beslag.

Opleidingsdagen

De vaste opleidingsdagen zijn driewekelijks op donderdag en vrijdag. Deze dagen worden op verschillende manieren ingevuld. De ene keer volg je een klassikaal werkcollege, de andere keer werk je (op de hogeschool of elders) aan een opdracht met je studiegroep of heb je persoonlijk overleg met je kerndocent.

Tijdens de modulaire deeltijdopleiding HRM krijg je begeleiding van een vast team van ervaren en praktijkgerichte docenten uit uiteenlopende expertisegebieden. Zij dagen je op interactieve wijze uit om met actuele beroepsvraagstukken direct bij te dragen aan de HRM-praktijk van jouw eigen organisatie. Je bepaalt je eigen leerroute en wat je nodig hebt om jouw opleiding succesvol af te ronden. 

Online leeromgeving

Je kunt op elk gewenst moment terecht in de online leeromgeving. Hierin vind je een uitgebreide selectie aan leermateriaal, achtergrondinformatie en oefen- en trainingsstof.

Studeren met een functiebeperking

Voor meer informatie over studeren met een functiebeperking en welke voorzieningen de hogeschool biedt, kun je terecht bij de Studentendecaan.

De opleiding HRM is te volgen in verschillende varianten. Zo kun je kiezen voor een studieprogramma dat goed aansluit op jouw opleidingsachtergrond, ervaring en persoonlijke situatie.

Voltijdopleiding (4 jaar)

De voltijdopleiding HRM richt zich met name op studenten die net klaar zijn met opleiding in het voortgezet onderwijs.

Deeltijdopleiding (circa 20 weken per module)

De deeltijdbachelor HRM is een beroepsopleiding waarbij je opgeleid wordt tot een breed inzetbare HR-professional die denkt en handelt op hbo-eindniveau. De deeltijdvariant is niet ingedeeld volgens traditionele leerjaren, maar heeft een opbouw met thematische modules. Op die manier is het ook mogelijk om rekening te houden met jouw werk- en privéleven. 

Heb jij de ambitie om je verder te ontwikkelen, maar wil je niet het complete opleidingsprogramma doorlopen? Bij de deeltijd bachelor Human Resource Management is het ook mogelijk om je voor één of meerdere themamodules aan te melden. Bekijk het overzicht van de HRM-themamodules die op dit moment los kunt volgen. Bij het succesvol afronden van elke module wordt een certificaat toegekend.

Word ook HR-professional

Voldoe jij aan de toelatingseisen en wil jij het maximale uit je loopbaan halen?

Faciliteiten Hogeschool Leiden

Tijdens de modulaire deeltijdopleiding kun je verder gebruik maken van de faciliteiten van Hogeschool Leiden. Zo kun je terecht bij het Mediacentrum, zowel op locatie als online, voor vakliteratuur en vrije toegang tot diverse databanken. Heb jij interesse om ervaring op te doen in het internationale werkveld? Zowel de opleiding als het International Office van Hogeschool Leiden bieden ondersteuning hierbij. Onze hogeschool ligt midden in het Leiden Bio Science Park en op een steenworp afstand van vele organisaties, zorg- en onderwijsinstellingen. Hierdoor zijn er tal van mogelijkheden voor samenwerking, kennisuitwisseling, stages en onderzoek.

Praktische zaken

Voordat je aan je opleiding bij Hogeschool Leiden kunt beginnen is het belangrijk om een aantal praktische zaken te regelen. Je moet je om te beginnen inschrijven. Onze opleidingen kennen verschillende toelatingseisen. Controleer of jij de juiste vooropleiding hebt.