Header Leadership & Engagement

Leadership & Engagement

 • Module
 • HRM
 • Start najaar 2020
 • 10 dagen
 • Nederlandstalig
 • Certificaat

In het kort

Er zijn veel verschillende leiderschapsstijlen. Denk aan dienend, aanmoedigend, inspirerend of autoritair leiderschap. Maar hoe en wanneer gebruik je welke stijl, welke leiderschapsmodellen zijn er, hoe pas je deze toe en hoe ontwikkel je jouw persoonlijk leiderschap? In de praktijkgerichte module Leadership & Engagement ga je je hier verder in verdiepen. Dit doe je samen met docenten, medecursisten en studenten in een inspirerende leeromgeving.

Voor wie is deze module bedoeld?

Deze module is met name geschikt als je al werkzaam bent op een HR-afdeling of een andere ondersteunende afdeling waarbij je de mogelijkheid hebt de portfolio-opdrachten uit te voeren.

Deeltijdmodules HRM

De modulaire deeltijdopleiding HRM van de faculteit Management & Bedrijf biedt modules aan die gecombineerd tot een bachelordiploma HRM leiden. Nieuwsgierig? Bekijk het actuele aanbod.

Wat je leert

Op basis van het High Performance Organization (HPO) raamwerk ga je een adviesrapport schrijven voor jouw organisatie met betrekking tot leiderschap binnen jouw organisatie. Wat ga je doen?

 • Formuleer een eigen visie op leiderschap (en de ontwikkeling hiervan) en ontwikkel je persoonlijk leiderschap. 
 • Identificeer, analyseer en beoordeel het leiderschap aan de hand van leiderschapsmodellen.
 • Geef aan hoe het leiderschap in jou kan worden (door-)ontwikkeld.
 • Maak kennis met verschillende leiderschapsstijlen en leer die gebruiken.
 • Formuleer interventies die bijdragen aan de motivatie van medewerkers.
 • Creëer inzicht in de samenhang van verschillende doelstellingen binnen je organisatie en maak duidelijk hoe deze bijdragen aan het realiseren van strategische keuzes.
 • Stel een business case op waaruit duidelijk wordt hoe de investeringen in leiderschap een bijdrage leveren aan de gewenste performance en betrokkenheid van medewerkers.

Vergelijkbare opleidingen

Deze module wordt aangeboden vanuit de faculteit Management en Bedrijf en maakt onderdeel uit van de modulaire deeltijdopleiding Human Resource Management (HRM). De modulaire deeltijdopleiding is een beroepsopleiding waarbij je opgeleid wordt tot een breed inzetbare HR-professional. Het programma is opgebouwd uit verschillende modules die je ook los kunt volgen. Je kunt ook kiezen om de opleiding HRM te volgen als vierjarige voltijdbachelor. Zo leer je hoe je een organisatie het beste kunt adviseren en ondersteunen bij het ontwikkelen en uitvoeren van het HR-beleid. Ook ontdek je wat er nodig is om het beste uit mensen te halen.

Programma

Tijdens de module Leadership & Engagement volg je een gevarieerd lesprogramma. Het programma bestaat uit tien lesdagen, verdeeld over 20 weken. De lesdagen zijn op donderdag en vrijdag.

Je gaat tijdens de module Leadership & Engagement uit verschillende praktijksituaties vaststellen welke gedragscomponenten bijdragen aan het succes van de organisatie. Daarbij werk je aan het verkrijgen van een professionele houding en persoonlijk leiderschap. Je beschrijft in een persoonlijke pitch jouw eigen leidinggevende kwaliteiten en ontwikkelpunten. 

Donderdag

Op de donderdagen ga je aan de slag in je leerteam (check-in). Samen werk je aan je beroepsopdracht. Daarnaast volg je werkcollege(s).

Vrijdag

Op de vrijdagen volg je een gastcollege of inspiratiesessie van expert uit het beroepenveld. Je krijgt vaardigheidstraining en reflecteert op de bereikte resultaten. Je eindigt met de check-out samen met je leerteam.

Inschrijven

Wil jij je ontwikkelen op het gebied van leiderschap en medewerkers inspireren en motiveren? De eerstvolgende module Leadership & Engagement gaat van start in het najaar. Heb je interesse om deel te nemen? Schrijf je in.

Voor alle post-hbo opleidingen, cursussen, workshops, masterclasses en maatwerktrajecten gelden de algemene leveringsvoorwaarden van Hogeschool Leiden.

Praktische informatie

Van plan om deel te nemen aan de module Leadership & Engagement? Bekijk hier de praktische informatie over de studie-investering, het rooster en de kosten.

Studie-investering: deze module bestaat uit vijf keer twee aaneengesloten dagen over een periode van 20 weken. De studiebelasting is 12 uur per week.

Kosten: de kosten voor deze themamodule bedragen € 2.875,- exclusief de aanschaf van literatuur. Houd rekening met ongeveer € 95,- voor de aanschaf van literatuur, dit varieert per thema-module. De kosten voor literatuur worden apart op de factuur vermeld. Bij inschrijving vóór 15 juni 2020 betaal je € 2.775,-.

Aanmelden: na aanmelding ontvang je een intakeformulier en maken we een afspraak voor een intakegesprek (dit kan telefonisch). Als je je definitief hebt aangemeld ontvang je de factuur. Na het voldoen van de betaling ben je ingeschreven. Een maand voor aanvang ontvang je de literatuur en aanvullende (praktische) informatie.

Management & Bedrijf

Voor alle nascholingen en maatwerktrajecten gelden de algemene leveringsvoorwaarden van Hogeschool Leiden. Heb je vragen? Neem via het contactformulier contact met ons op.