San Francisco

Studiereis Amerika studenten Master ANP

Negentien studenten van de opleiding Master Advanced Nursing Practice vertrekken zaterdag 2 april voor een studiereis van acht dagen naar San Francisco in Amerika.

Als opdracht krijgen zij mee om het vakgebied van Verpleegkundig Specialist te vergelijken met de uitvoering hiervan in Amerika.

Kennisuitwisseling

De zorgmodellen worden vergeleken, studenten lopen twee dagen mee vanuit hun eigen specialisme bij Amerikaanse Verpleegkundig Specialisten en er worden diverse presentaties verzorgd over de werking van het Nederlandse zorgmodel. Amerika kent bijvoorbeeld niet de huisartspraktijken zoals wij die in Nederland kennen. Ook kent de ouderenzorg hier een ander model dan de USA. Kortom genoeg mogelijkheden om kennis van beide landen uit te wisselen over de verschillende zorgsystemen, de manier van opleiden en de uitoefening van de functie van Verpleegkundig Specialist.

In Nederland bestaat de Masteropleiding Advanced Nursing Practice sinds 1997, terwijl in Amerika al 50 jaar wordt opgeleid tot Verpleegkundig Specialist. Internationaal heet de functie trouwens Nurse Practitioner.

Nieuwsgierig? Lees meer over de ervaring van studenten

Wil je ook weten hoe het de studenten vergaat? Tot welke inzichten ze komen en hoe het beroep NP daar wordt uitgevoerd? Lees de blog via de Facebookpagina van HSLeiden Master Advanced Nursing Practice.