Studentzaken

Inschrijven en toelating Master Advanced Nursing Practice

Op deze pagina vind je informatie over de aanmeldprocedure voor het studiejaar 2018-2019.

Aanmelden

Voor de Master Advanced Nursing Practice zijn er voor het studiejaar 2018-2019 maximaal 40 opleidingsplaatsen beschikbaar (het aantal is vastgesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Op dit moment zijn alle plaatsen inmiddels gereserveerd. Mocht je je aanmelden, dan kom je op de reservelijst te staan.

Heb je nog vragen over het aanmeldtraject of de masteropleiding, neem dan contact op met Sabrina Roofthooft, onderwijsmanager en hoofdopleider Master Advanced Nursing Practice via roofthooft.s@hsleiden.nl of +31(0)71-5188478.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Toelatingseisen

De masteropleiding is ontwikkeld voor verpleegkundigen die:

  • een HBO-Verpleegkunde dan wel een hbo-opleiding in de gezondheidszorg hebben afgerond;
  • ingeschreven staan in het BIG-register voor verpleegkundigen;
  • minimaal twee jaar relevante praktijkervaring hebben bij de patiĆ«ntencategorie waar de student als verpleegkundig specialist in opleiding gaat werken;
  • minimaal 32 uur werken;
  • beschikking hebben over een opleidingsplaats en een beroep kunnen doen op een praktijkopleider;
  • beheersing hebben van de Nederlandse en Engelse taal, voldoende om vakliteratuur te kunnen lezen.

Toelating via assessment

Heb je geen hbo-opleiding in de gezondheidszorg afgerond, maar ben je wel in het bezit van een verpleegkundige in-serviceopleiding (specificatie A, B en Z), dan bieden we je de mogelijkheid om via een assessment je hbo-niveau aan te tonen. Voor meer informatie over het assessment kun je contact opnemen met Sabrina Roofthooft, Hoofdopleider Master Advanced Nursing Practice, t: +31(0)71 5188 478, e: roofthooft.s@hsleiden.nl.

Met een mbo-diploma Verpleegkunde niveau 4 ben je niet toelaatbaar tot de Master ANP en kom je dus niet in aanmerking voor een assessment. Er zijn wel mogelijkheden om door te stromen naar het schakeltraject MBO-HBO van de opleiding tot Verpleegkundige.

Toelatingsprocedure

  • Aanmelden voor de toelatingsprocedure vindt plaats bij Hogeschool Leiden door middel van het invullen en opsturen van het aanmeldformulier ( doc, 29 KB ).
  • Nadat wij het aanmeldingsformulier hebben ontvangen, nodigen wij je uit voor een intakegesprek. In dit gesprek worden eventuele hiaten vastgesteld, waaraan je tijdens de masteropleiding alsnog moet gaan voldoen.
  • Ook moeten jij en je werkgever een tripartite-overeenkomst ondertekenen. Deze ontvang je tijdens het intakegesprek. Als je volgens deze procedure toelaatbaar bent, kun je je inschrijven voor de opleiding Master ANP.

Lesdag

In principe om de week op woensdag. In voorkomende gevallen kunnen er extra bijeenkomsten worden ingelast.

Kosten en vergoedingen

De hoogte van het collegegeld voor masteropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. Bekijk de actuele bedragen en toelichting op de pagina over Collegegeld. Is de Master ANP je tweede masteropleiding? Dan betaal je betaal je het instellingscollegegeld. Dit bedrag ligt hoger dan het wettelijk collegegeld. Via het Stappenplan collegegeld 2018-2019 zie je snel of voor jou van het bedrag van het wettelijke collegegeld of het instellingscollegegeld van toepassing is.

Overige kosten

De kosten voor de boeken en studiematerialen voor de gehele opleiding bedragen ongeveer 1500 euro. Voor de internationale studiereis naar de Verenigde Staten wordt een reservering gevraagd van 2500 euro. Voor het volgen van deze opleiding is het handig als je over een eigen computer beschikt.

Subsidieregelingen

Om de groei van Verpleegkundig Specialisten te realiseren zijn de afgelopen jaren diverse stimulerende maatregelen genomen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) geeft subsidie aan zorginstellingen om tegemoet te komen in de studiekosten voor medewerkers die de Master ANP volgen. De subsidie is in ieder geval gegarandeerd tot en met juli 2022. Meer hierover lees je in het nieuwsbericht Subsidieregeling ministerie VWS verlengd. Praktijkopleiders ontvangen een vergoeding voor hun werkzaamheden.

Heb je vragen over de subsidies, leermeestervergoeding en contractuele afspraken tussen werkgever, hogeschool en student. Neem dan contact op met Sabrina Roofthooft, Hoofdopleider Master Advanced Nursing Practice, t: +31(0)71 5188 478, e: roofthooft.s@hsleiden.nl.