Rosaline | MANP praktijk

Aanvraag stimuleringsregeling VS PA Huisartsenzorg 2023

Huisartsen die vanaf september 2023 een leerwerkplek bieden aan een student van de Master ANP kunnen tot 1 februari 2023 een aanvraag indienen voor stimuleringssubsidie vanuit het project 'Versterking opleiding VS en PA Huisartsenzorg'.

Deze stimuleringssubsidie is een aanvulling op de bestaande subsidieregeling van de hogeschool. De bedoeling is om huisartsen en -organisaties zo een extra impuls te geven om op te leiden.

Doel stimuleringsregeling

Het doel is om het opleiden van verpleegkundig specialisten (VS) en physician assistants (PA) in de huisartsenzorg, en hun structurele inzet, te stimuleren ter versterking van de eerste lijn. Dit project is aanvullend op de reguliere subsidieregeling van de hogeschool.

Voor wie is de regeling bedoeld?

Binnen de randvoorwaarden van deze regeling kunnen huisartsen en huisartsorganisaties die een VS of PA willen opleiden én structureel inzetten zich aanmelden als leerwerkplek. Dit kan door het indienen van een goed onderbouwde aanvraag voor ondersteuning bij de onafhankelijke beoordelingscommissie. De beoordelingscommissie beoordeelt of de aanvraag al dan niet kan worden gehonoreerd. Er is een beperkt budget beschikbaar, waarmee zoveel mogelijk leerwerkplekken in Nederland worden gerealiseerd.

Aanvraag indienen

Wil je een aanvraag indienen of meer weten over de regeling? Aanvullende informatie, randvoorwaarden en het digitale aanvraagformulier vind je op de website van Stichting KOH (Stichting Kwaliteit en Ontwikkeling Huisartsenzorg). Als huisarts of -organisatie kun je tot 1 februari 2023 een aanvraag indienen. Dit geldt voor studenten die in september 2023 starten met de opleiding.