Student Nina | Opleiding HRM deeltijd | Hogeschool Leiden

"Als je later niet in een leidinggevende functie terecht wil komen, kun je deze opleiding ook zeker doen"

Het feit dat je HRM-skills op tal van verschillende plekken kunt inzetten, was één van de voornaamste redenen voor eerstejaarsstudent Nina om te starten met de modulaire deeltijdopleiding Human Resource Management. Lees meer.

Student Nina | Opleiding HRM deeltijd | Hogeschool Leiden

Ik heb een enorme interesse in HR. Ik vind het interessant om te kijken hoe organisaties in elkaar zitten, hoe je met bepaalde mensen om moet gaan, waar in een bedrijf de problemen liggen, hoe je dat op kunt lossen en welke mensen en middelen je daarvoor nodig hebt. Dat je dat soort dingen leert in deze opleiding komt onder andere doordat de docenten uit het bedrijfsleven komen en hun ervaringen mee de lessen in nemen. 

Ambities voor leidinggevende functie

Eigenlijk komt mijn wens om leiding te geven voort uit mijn tijd in de horeca. Ik heb voor een tijd in de horeca gewerkt en daar een leidinggevende functie gehad waar ik ook meerdere trainingen voor volgde. Hierna ben ik de recruitment ingerold en zo weet ik dat leiding of advies geven hetgeen is waar ik uiteindelijk naartoe wil. Ik denk niet dat je na het afronden van een opleiding, ongeacht welke opleiding, direct ergens manager kunt worden, maar deze opleiding helpt hier wel enorm bij. Het voordeel is dat dit een deeltijdopleiding is en dat het merendeel van de studenten ook al werkt in een HR-functie. Zo doe je tijdens de opleiding al de ervaring op die je als manager nodig hebt.

Als je later niet in een leidinggevende functie terecht wil komen, kun je deze opleiding ook zeker doen. Je kunt er namelijk alle kanten mee op. De opleiding bestaat uit verschillende modules en elke module behandelt een ander facet van HRM. Waar de eerste module gaat over Leadership en Engagement (wie ben jij, wat vind je leuk, verschillende soorten leiderschap en leiderschapstheorieën), gaat de tweede module weer in op Recruitment en Employerbranding. Ik denk dat door deze modules alle facetten van HRM wel worden afgetikt. Waar je later veel mee te maken krijgt, is natuurlijk afhankelijk van jouw rol. 

Als HR-medewerker/manager moet je bijvoorbeeld wel slechtnieuwsgesprekken kunnen voeren. Denk aan een medewerker die in de ziektewet zit en wiens contract niet verlengd zal worden. Dat kan soms best wel confronterend zijn. Tijdens de opleiding word je hier goed op voorbereid door onder andere veel te leren over verschillende gedragsmodellen.

Nina

Persoonlijke begeleiding en hulp

Dat de docenten dus uit het werkveld komen en hierdoor veel ervaring bij zich dragen, zorgt ervoor dat je tijdens alle modules voldoende en goede begeleiding krijgt. Ik denk dat de keuze voor het wel of niet starten van een deeltijdopleiding voor velen best wel wat zorgen met zich mee kan brengen. Maar met de begeleiding bij deze opleiding is dat eigenlijk niet nodig. Zo was tijdens de eerste module de verwachting dat mijn toenmalige contract niet verlengd zou worden. Ik had op dat moment nog geen nieuwe baan en heb toen direct een gesprek gevoerd met mijn studiebegeleider. Hij was daar gelukkig direct heel ondersteunend in. De docenten helpen jou echt met het zoeken van een nieuwe baan door middel van hun eigen netwerk. De begeleiding vanuit de opleiding, studiebegeleiders en medestudenten is fantastisch. 

Diverse rollen

Na het afronden van deze opleiding kun je verschillende functies bekleden. Denk aan Hiring Manager, HR-adviseur, HR-medewerker, oprichter van je eigen bureau, interimmer, recruiter en consultant. Het is allemaal mogelijk. Waar je dat werk dan uitvoert, kan ook weer enorm verschillen.

Zo kun je bijvoorbeeld HR-adviseur worden bij een bouwbedrijf, maar ook als interimmer bij bedrijven die gaan fuseren en een specialist nodig hebben om te kijken welke acties er nodig zijn om alles effectief af te handelen. 

HRM in verschillende branches

Ik vind het nog te vroeg in mijn loopbaan om te zeggen in welke branche ik later wil werken, maar je kunt op veel plekken terecht. Het werk is in de basis overal hetzelfde, maar de bedrijfscultuur van bijvoorbeeld een ziekenhuis is heel anders dan van een bouwbedrijf. Hierdoor zullen je werkzaamheden in elke branche wel iets van elkaar verschillen. Het fijne is dat deze opleiding breed genoeg is om je goed voor te bereiden op alle denkbare branches.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina en het verhalenoverzicht