HBO Rechten studenten

Hoe taalvaardig ben jij?

Taal is een van de belangrijkste gereedschappen van een jurist. Dagelijks ben je bezig met het opstellen van adviezen, betogen en analyses. Daarbij is het cruciaal dat jij jezelf helder en correct weet uit te drukken. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is dan ook noodzakelijk bij deze opleiding.

Test je taalniveau voordat de opleiding start

Om te onderzoeken wat jouw niveau is van de Nederlandse taal, maak je voor de start van de opleiding thuis al de taaltoets van Hogeschooltaal. Hiervoor dien je een licentie aan te schaffen via hogeschooltaal.nl. Gedurende je opleiding gebruik je Hogeschooltaal onder meer voor het (nog beter) leren schrijven van verslagen, adviesrapporten en andere teksten. Ook kun je hiermee thuis oefenen met taal. De licentie is dan ook opgenomen op de boekenlijst van jaar 1.

De taaltoets afgerond... en nu?

Met behulp van de taaltoets ben jij in staat om vast te stellen wat jouw startniveau is als het gaat om de Nederlandse taal. Zo kun je een goede inschatting maken van wat er tijdens de opleiding nog nodig is om jouw op het niveau van een communicatieprofessional te brengen. Vanzelfsprekend helpen we je hierbij. Zo krijg je de mogelijkheid om taalonderwijs te volgen op je eigen niveau.

Praktische informatie

Omdat je direct vanaf week 1 aan de slag gaat, is het belangrijk dat je de taaltoets afrondt voor de start van de opleiding. Je hebt hiervoor inloggegevens en een wachtwoord nodig. Deze ontvang je na aanschaf van de licentie. Wacht dus niet te lang met het aanvragen. De kosten voor de aanschaf van de licentie bedragen 55 euro voor vijf jaar. De licentie geldt voor alle modules, oefentoetsen, theorie en oefeningen. Meer informatie vind je op de website van Hogeschooltaal.