De vlag van de hogeschool

Over

Thema

Hedendaags praktijkonderzoek: het maatschappelijk verdienvermogen neemt de overhand

21 september 2022 - "Vroeger keken we vooral naar economische groei, maar het maatschappelijk verdienvermogen neemt tegenwoordig steeds meer de overhand", aldus CvB-lid Joeri van den Steenhoven over het praktijkgericht onderzoek door hogescholen.

Hij doet deze uitspraak in de nieuwste editie van PIT Magazine, dat op vrijdag 16 september 2022 verscheen.

Foto Joeri van den Steenhoven - CvB-lid Hogeschool Leiden

Over het magazine 

PIT wordt uitgegeven door SIA, het regieorgaan dat de kwaliteit en impact van praktijkgericht onderzoek van de Nederlandse hogescholen bevordert. In het interview vertelt Joeri aan de hand van verschillende voorbeelden hoe Hogeschool Leiden bij het praktijkgericht onderzoek steeds meer de nadruk legt op verduurzaming. 

Deze aanpak is duidelijk succesvol: "Dat bedrijven, instellingen en gemeenten graag met hogescholen samenwerken, komt omdat ze weten wat ze aan ons hebben", aldus Joeri. "Ze kennen onze kracht, ze weten dat we praktijkgericht werken en met concrete oplossingen komen. Praktijkgericht onderzoek vertrekt altijd vanuit een concrete vraag. Onze kenniscentra dragen daarvoor graag oplossingen aan."

Lees het hele interview met Joeri van den Steenhoven in PIT Magazine (pag. 12)

SIA-congres 

SIA organiseert jaarlijks het SIA-congres, het grootste Nederlandse symposium op het gebied van praktijkgericht onderzoek. In het kader van Leiden2022 is Hogeschool Leiden dit jaar co-organisator van het congres, dat op 17 november op verschillende plekken in Leiden plaatsvindt.