Hogeschool Leiden

Over

Thema

Cursus Verpleegkundig Leiderschap 2 speelt in op ontwikkelingen in de zorg

28 maart 2022 - Hoe word je als verpleegkundige een gesprekspartner waar je niet om heen kunt? Dit en meer komt aan bod tijdens de cursus Verpleegkundig Leiderschap 2, aangeboden door het Centrum voor Bij- en Nascholing Verpleegkunde.

In maart rondde een aantal verpleegkundigen van het Alrijne Ziekenhuis, Haga Ziekenhuis en het Lange Land Ziekenhuis de nieuwe cursus Verpleegkundig Leiderschap 2 af. "Ik voel me zelfverzekerder in gesprek met besluitnemers zoals een Raad van Bestuur. Vraagstukken waar iets mee gedaan moet worden, worden dankzij de praktische inslag van deze cursus ook echt opgepakt", aldus een van de cursisten.  

Cursisten Verpleegkundig Leiderschap 2

Van contractonderwijs naar Centrum voor Bij- en Nascholing Verpleegkunde (CBNV)

De cursus Verpleegkundig Leiderschap 2 wordt verzorgd door Diana van der Boon en John de Best, beiden werkzaam bij het CBNV, voorheen bekend als Contractonderwijs Verpleegkunde. In opdracht van regionale zorginstellingen ontwikkelt en verzorgt het CBNV verschillende verpleegkundige cursussen, trainingen en masterclasses die inspelen op actuele ontwikkelingen binnen de zorg.  

Naast verpleegkundig en professioneel leiderschap richt het CBNV zich op de ontwikkeling van een kritische, onderzoekende houding, toepassing van Evidence Based Practice (EBP) in de dagelijkse zorgpraktijk en klinisch redeneren. Ook biedt het centrum een cursus aan voor begeleiders van zorgprofessionals in opleiding: de Opleiding tot Praktijkopleider (OPO). Deze opleiding wordt momenteel geactualiseerd. 

Meer informatie 

Het CBNV is onderdeel van de Opleiding tot Verpleegkundige van Hogeschool Leiden. Meer weten over het scholingsaanbod en de trainers? Bekijk dan het nascholingsaanbod. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Diana van der Boon, hoofd CBNV, via [email protected]