Communicatiestudenten halen geld op voor goed doel Edukans

Over

Thema

Communicatiestudenten halen 17.182 euro op voor Edukans

11 november 2021 - Als onderdeel van het project Evenementenorganisatie zette tweedejaarsstudenten Communicatie zich op creatieve manieren in om geld op te halen voor Edukans: een goed doel dat strijdt voor beter onderwijs in Afrika.

De studenten richtten evenementenbureaus op en organiseerden online evenementen om kinderen in Ghana te voorzien van herbruikbare schriftjes.

Onderwijs steunt onderwijs

Edi Cohen, docent aan de opleiding Communicatie is enthousiast over het project: "Onze studenten organiseren dit jaar online evenementen om geld op te halen voor Edukans: een goededoelenorganisatie dat zich inzet voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Wij zijn natuurlijk zelf een onderwijsinstelling, dus we vinden het mooi om met de evenementen die de studenten organiseren bij te dragen aan het verbeteren van het onderwijs voor kinderen in Afrika. De evenementen bestaan uit verschillende programmaonderdelen waarbij de bezoekers meer leren over het leven in Ghana en hoe het onderwijs daar geregeld is."

Communicatiedocenten Hanna Kornaat (links) en Edi Cohen (rechts)
Communicatiedocenten Hanna Kornaat (links) en Edi Cohen (rechts)

Op creatieve manieren geld ophalen 

Edugrow2021

Een groep studenten vormde voor het project het evenementenbureau Edugrow2021 en organiseerde het evenement 'Maak kennis met Ghana'. Student Fershana vertelt: "Sommige gezinnen in Ghana moeten leven van twee euro per dag.” De studenten wilden tijdens dit evenement laten zien hoe moeilijk het is om van zo’n laag bedrag rond te komen. “We willen mensen wakker schudden", vertelt Roos. Edugrow2021 heeft op creatieve manieren geld ingezameld. "We hebben allemaal sponsoren benaderd. Een bedrijf heeft handgemaakte spullen voor ons evenement gemaakt, zoals canvassen, glasplaten." Zij hebben die vervolgens op het evenement geveild. Daarnaast hebben ze zelf ook de handen uit de mouwen gestoken: “Klussen bij mensen thuis, in de supermarkt helpen en een bloemenwinkel schoonmaken."

COM2YOU

De projectgroep COM2YOU nam bezoekers mee op een virtuele reis door Ghana tijdens het evenement 'Citytrip door Ghana'. Bezoekers konden woordjes Twi leren (de taal die in Ghana wordt gesproken) en meedoen aan een bingo en veiling.

Move4edukans

Een andere groep studenten organiseerde sportieve activiteiten om geld op te halen. Onder de naam Move4edukans hebben zij met hun initiatieven bijgedragen aan het eindbedrag van 17.182 euro. "Met z’n achten hebben we hardgelopen en onze familie en vrienden gevraagd om geld te doneren per rondje. Het regende heel hard, maar we hebben met de sponsorloop al meer dan 200 euro opgehaald. We hebben ook powerlifting gedaan, dat is een wedstrijd met gewichten. Mensen konden geld inzetten en kijken hoeveel kilo je kon bankdrukken. We hebben dit opgenomen en laten zien tijdens ons evenement."

Groep Move4Edukans
Groep Move4Edukans

Leerzaam project

Communicatiedocent Hanna Kornaat vindt het project belangrijk voor studenten: "Het is een project waar studenten echt zelf aan de slag moeten gaan, zelf initiatieven moeten nemen en zelf veel moeten oppakken. Dat maakt deze module juist zo leerzaam. Als studenten bijvoorbeeld geen respons krijgen van sponsoren die ze nodig hebben voor het evenement, dan moeten ze zelf met creatieve oplossingen komen. Dat zijn lessen die voor communicatiestudenten heel belangrijk zijn. Door alle verschillende skills die de studenten in deze module leren, worden ze goed voorbereid op het werkveld. Na deze module kunnen ze zichzelf dan ook junior evenementenorganisator noemen."

Meer weten 

Studenten van de opleiding Communicatie organiseren jaarlijks evenementen voor een goed doel. Dit is onderdeel van het project Evenementenorganisatie in het tweede jaar. Nieuwsgierig? Bekijk dan de pagina van de Communicatie-opleiding van Hogeschool Leiden.