Hogeschool Leiden

Over

Thema

Studenten Commerciële Economie halen recordbedrag op voor goede doelen

250 eerstejaarsstudenten Commerciële Economie hebben een recordbedrag van € 107.051 opgehaald voor goede doelen. Tien weken lang zetten zij zich in om fondsen te werven, als onderdeel van de jaarlijkse salescompetitie van de opleiding.

Met de competitie willen docenten van de opleiding Commerciële Economie het ondernemerschap van studenten bevorderen en hun maatschappelijke betrokkenheid verder aanwakkeren. Acht goede doelen presenteerden zich eerder aan de studenten. Verdeeld over vijftig groepen kozen studenten één van deze goede doelen uit om daarna in tien weken tijd creatieve ideeën in te zetten als fondsenwerving.

Docent Commerciële Economie Jan-Bart Heijne is verantwoordelijk voor de jaarlijkse competitie. "Studenten bedenken een aantal creatieve ideeën en zetten dat om naar een haalbaar plan dat ze in tien weken kunnen realiseren. Lastig, leuk en leerzaam", vertelt Jan-Bart. ”De acties en inspanningen lopen uiteen van sportieve acties, zoals het lopen van de Egmond Halve Marathon voor het Prinses Beatrix Spierfonds of het organiseren van een Golf Clinic in Noordwijk voor Stichting Taai.”

Omgevingsbewust

De fondsenwerving werd nauwgezet bijgehouden in een competitieladder. Hiermee kunnen de studenten de voortgang van hun acties volgen en elkaar stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Wekelijks werden de successen besproken en de tussenstand centraal bekeken. Jan-Bart: "Dit gaat niet alleen om ondernemerschap, maar ook om het besef dat we ons inzetten voor het goede doel en dat we ons bewust zijn van de omgeving waarin we leven. Niet iedereen heeft evenveel geluk en dat is een waardevolle les die studenten meekrijgen.” 

De salescompetitie werd woensdag 31 januari afgesloten met een feestelijke viering bij Hogeschool Leiden voor betrokken studenten en docenten. Het opgehaalde bedrag komt ten goede aan het Prinses Beatrix Spierfonds, Stichting Taai, Voedselbank Leiden, Kinderfonds Franniez, Ronald McDonald Huis Leiden, Hulphond Nederland, Esther Vergeer Foundation en de Hersenstichting.