Hogeschool Leiden

Over

Thema

Studentbedrijven Commerciële Economie gooien roer om

8 april 2020 - Commerciële Economie studenten hebben de afgelopen periode hun eigen bedrijf opgericht voor het project Student Company. Door de coronamaatregelen konden de plannen van de studentbedrijven Boxit en InTheFrame de prullenbak in.

Het begon zo goed voor de studenten die deelnemen aan het project Student Company. Het bedrijfsplan was af en het was tijd om dit plan in de praktijk te brengen. Eind maart werd bekend dat Nederland in een intelligente lock-down terecht zou komen. Het roer moest volledig worden omgegooid. Bij Boxit geven ze duurzame bezorgdozen gratis aan de noodlijdende horeca. InTheFrame levert nu bloemen om de noodlijdende sector te helpen. De opbrengsten worden gedoneerd aan het Rode Kruis voor coronabestrijding.

Boxit - project studenten CE in het kader van Student Company

Boxit

Het plan van de studenten bij Boxit was om duurzame doggybagdozen aan te bieden om voedselverspilling tegen te gaan en de bestaande praktijk milieuvriendelijker te maken. Door coronamaatregelen gingen alle restaurants dicht. Gevolgen: een kamer vol dozen en geen afzetmarkt. Gelukkig gingen veel restaurants over op het bezorgen van maaltijden om toch omzet te genereren. Daar is Boxit op ingesprongen en om de noodlijdende horeca een hart onder de riem te steken, bieden zij hun duurzame dozen gratis aan.

"Het was voor ons erg moeilijk dat opeens alle restaurants dichtgingen. Wij moesten nu iets anders bedenken. In overleg met onze begeleider Koos Bossers zijn we op het idee gekomen om restaurant te gaan helpen in deze moeilijke tijd. Zo begon het balletje een beetje te rollen."  

Mees | student CE

​InTheFrame  

De studenten van het bedrijf InTheFrame produceerde, zoals de naam al aangeeft, op maat gemaakte bedrijfsvideo’s en promotiefilms. Geheel toegespitst op de doelgroep en stakeholders van opdrachtgevers. Door de coronamaatregelen werden opdrachten geannuleerd en nieuwe opdrachten kwamen nauwelijks binnen. Tijd om het anders te gaan doen. Het voormalig videoproductiebedrijf spitst zich tijdelijk toe op het bezorgen van bloemen, nadat zij op het nieuws zagen dat de bloemensector het zwaar heeft. Houd de Facebookpagina van InTheFrame in de gaten voor bestelmomenten.

Harry | student CE

“Doordat wij ons concept met de video's niet door konden zetten zijn we snel met een nieuw concept gekomen. Door het bezorgen van de bloemen kunnen we mensen blij maken in deze moeilijke periode. Daarnaast steunen wij de lokale kwekers en het Rode Kruis voor de corona bestrijding.”

Harry | student CE

Harry en Jelle - studenten CE
Harry en Jelle ​- studenten Commerciële Economie

Meer weten

Lees meer over de opleiding Commerciële Economie van Hogeschool Leiden.