header van het verhaal van Thijs

Thijs over de Studievereniging Social Work (SSW)

Thijs (18) is eerstejaarsstudent Sociaal Werk en is lid van studievereniging SSW. Waarom hij lid werd en wat hij zoal doet bij de studievereniging? Lees er meer over in zijn verhaal.

Foto Thijs van studievereniging Social Work

Ik wilde snel nieuwe mensen leren kennen. Daarom ben ik direct lid geworden van de studievereniging. Op het intro-kamp heb ik de beste tijd van het jaar gehad.

Dit is de studievereniging

  • Tijdsbesteding: 2 borrels per maand en een paar uur voor commissiewerk
  • Waarom kiezen voor een studievereniging: leuke mensen ontmoeten met dezelfde interesses. 
  • Wat doet de studievereniging: borrels, feesten, werkbezoeken, studiereis

Ik ben, vind ik zelf, best wel een actief lid. De studievereniging organiseert elke maand een borrel en daar ga ik meestal wel naar toe. Ook ga ik mee met de buitenlandreis. Dit jaar gaan we naar Boekarest. Daarnaast ben ik actief bij verschillende commissies. Er is onder andere een feestcommissie, een mediacommissie en een reiscommissie.  

Thijs op een feest van de studievereniging

Hoe het voor mij begon

Tijdens de EL CID-week was er een ochtendprogramma op Hogeschool Leiden, om kennis te maken met de opleiding en met de studievereniging. Toen besloot ik meteen lid te worden. Ik dacht bij mezelf, ik kijk wel hoe ver ik zal gaan met de studievereniging en of ik er iets aan heb. Ik heb me toen ook, na wat twijfelen, opgegeven voor het intro-kamp. Ik wist eerst niet zo zeker of ik dat leuk zou vinden, maar uiteindelijk heb ik daar de beste tijd van het jaar gehad. 

Wat het lastig kan maken

Als je uit een andere stad komt en hier in Leiden op kamers gaat wonen, dan ken je meestal niet veel mensen. Je kunt je dan wel alleen voelen. Een studievereniging is dan een goede manier om snel nieuwe mensen te leren kennen. 

Ik heb een kring van nieuwe vrienden kunnen opbouwen. Dit zijn allemaal eerstejaars studenten die ook lid zijn van de studievereniging. Daar spreek ik regelmatig mee af.

Tip van Thijs

Wat maakt het de moeite waard

Ik kom uit Limburg en ben hier meteen op kamers gegaan. Buiten mijn huisgenoten kende ik niet veel andere mensen in Leiden. Door lid te worden van de studievereniging heb ik meteen heel veel andere studenten leren kennen. Omdat ik best wel actief ben, leren andere studenten mij ook snel kennen. Ik merk ook wel dat ik hierdoor een stuk opener ben geworden. Bij de studievereniging kan ik mezelf laten zien, misschien zelfs meer dan voordat ik ging studeren.

Jij en de studievereniging

Bij de studievereniging zitten allemaal studenten met dezelfde interesses. Het is daardoor niet moeilijk om contact te maken met anderen. Ook leer je veel ouderejaars leren kennen. Aan hen kun je makkelijk vragen stellen over de opleiding. Zo bouw je makkelijk een netwerk op dat je later van pas kan komen als je gaat solliciteren of als je al aan het werk bent. De studievereniging echt wel een grote invloed gehad op mijn sociale leven. Ik weet zeker dat ik me zou vervelen als ik me niet had aangemeld bij de studievereniging. 

Je kunt zelf bepalen hoe betrokken je wilt zijn bij de studievereniging. Niets is verplicht.

Tip van Thijs

Meer weten?

Wil je meer weten over de studievereniging van Sociaal Werk? Kijk dan op de website of de Facebookpagina van SSW.

Thijs met medestudenten in het Grand Cafe