Header van het verhaal van Remco

Remco over MensSana

Remco (21) studeert Toegepaste Psychologie. Na de start van de opleiding is hij meteen lid geworden van studievereniging MensSana. Waarom? Hij vertelt je er alles over.

foto Remco van studievereniging MensSana

Nieuwe mensen ontmoeten, ook buiten mijn klas om: dat was voor mij de reden om lid te worden van MensSana.

Dit is de studievereniging

  • Tijdsbesteding: dat varieert, maar ik denk dat ik ongeveer 20 uur per week met de vereniging bezig ben (o.a. borrels, lezingen en andere activiteiten)
  • De studievereniging in drie woorden: vrijblijvend, professioneel en gezellig
  • Lid worden is: een leuke, leerzame en verbredende ervaring 

MensSana organiseert allerlei activiteiten. Ik probeer om de meeste activiteiten bij te wonen. Zo is er een maandelijkse borrel in het centrum van Leiden waar je gezellig met de andere leden kunt borrelen. Ook ga ik dit jaar mee met de studiereis die jaarlijks georganiseerd wordt door de vereniging.

Remco op een borrel van studievereniging MensSana

Hoe het voor mij begon

Ik ben van Olst in Overijssel verhuist naar Leiden. Als je niet uit de buurt komt dan moet je een heel nieuw leven opbouwen. De eerste weken dat ik hier woonde had ik niet veel te doen. Buiten mijn klas om kende ik weinig mensen. Via een oud-klasgenootje van het mbo kwam ik voor het eerst in aanraking met MensSana. Een mooie kans om nieuwe mensen te ontmoeten!

Tip van Remco

Wil je graag nieuwe contacten leggen tijdens je opleiding? Door lid te worden van een studievereniging kom je ook in aanraking met mensen die niet bij jou in de klas zitten. Als ik door de school loop kom ik altijd wel iemand tegen die even een praatje komt maken.

Tip van Remco

Wat maakt het de moeite waard

Voor mij zijn de sociale contacten het belangrijkste. Van iedereen die je ontmoet, kun je wel iets leren. Je hoort bijvoorbeeld van alles over stages en vakken die je nog gaat volgen. Ook kunnen de leden uit andere studiejaren je een beter beeld geven van de opleiding als je het even niet meer weet.

Jij en de studievereniging

Omdat iedereen bij MensSana dezelfde opleiding volgt, zijn er waarschijnlijk veel activiteiten die aansluiten bij jouw interesses. Alles binnen de vereniging is vrijblijvend, niks is verplicht. Als lid is het vooral belangrijk dat je ervoor open staat om nieuwe mensen te ontmoeten en hier actief mee bezig wil zijn.

Tip van Remco

Twijfel je nog over lid worden? Gewoon doen! Kom naar de borrels en ga in gesprek met mensen die je interessant lijken. Als je dat doet ben je binnen ‘no time’ niet meer weg te slaan bij de vereniging.

Tip van Remco

Meer weten

Heeft het verhaal van Remco je interesse gewekt? Kijk dan op de website van MensSana voor meer informatie.

De activiteitencommissie van studievereniging MensSana