Hogeschool Leiden

MensSana

MensSana is de studievereniging voor studenten die Toegepaste Psychologie (TP) studeren aan Hogeschool Leiden. MensSana streeft ernaar om de TP studenten en studenten van andere studierichtingen hun kennis van psychologie te laten verbreden en verdiepen.

Dit maakt dat iedereen welkom is om naar onze activiteiten te komen! Helaas zijn de activiteiten wegens wegens het coronavirus nu online, maar dit mag de pret natuurlijk niet drukken. Wij gaan samen met onze commissies door om de studententijd toch een beetje leuk te maken! Ook belangrijk om te weten, wij doen NIET aan ontgroeningen!

Hogeschool Leiden

Activiteiten

MensSana houdt zich bezig met educatieve- en gezelligheidsactiviteiten. Aanvullend biedt MensSana de mogelijkheid te werken aan jouw beroepsnetwerk. Met deze uitgangspunten in het achterhoofd organiseert MensSana jaarlijks: 

 • Lezingen en symposia. Sommige van deze lezingen worden gezien als een SLB gerelateerde activiteit. Dit maakt dat wij met de Hogeschool hebben afgesproken om bij bepaalde lezingen een SLB punt te overhandigen die de eerstejaars kunnen gebruiken voor het portfolio;
 • Workshops en trainingen. We proberen ieder te helpen. Wanneer wij merken dat een bepaald vak als struikelblok wordt gezien, proberen wij te helpen. Dit zou kunnen door bijvoorbeeld een lesje SPSS of, zoals onderstaand zal worden beschreven, de studiesessies;
 • Studiesessies waar altijd een ouderejaarsstudent bij aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat er vragen over de studie kunnen worden gesteld en wij ook  kunnen helpen bij het leren. Bijvoorbeeld door te overhoren. De studiesessies zijn normaal gesproken in een lokaal op school. Wegens het coronavirus is dit nu op Discord. 
 • Borrels, studiefeesten en overige sociale evenementen. De borrels zijn dit jaar online via Teams. De maandelijkse borrel blijft hierdoor behouden. Ook spelen we verschillende spelletjes die super leuke momenten opbrengen;
 • Een buitenlandse reis met educatieve activiteiten. Dit jaar zal de reis niet door kunnen gaan en worden hier alternatieven voor bedacht.

Bij de educatieve activiteiten kom je ook professionals uit het beroepenveld tegen. Zo kun je zowel je netwerk als je kennis vergroten! De gezelligheidsactiviteiten bieden de gelegenheid om andere studenten beter te leren kennen en daarnaast ook ouderejaars en oud-studenten te ontmoeten waaraan je hulp kunt vragen. MensSana stemt de educatieve- en gezelligheidsactiviteiten af op de lesstof en roosters van Hogeschool Leiden. Alles wat MensSana organiseert heeft als doel om jouw studententijd wat makkelijker en leuker te maken!

Logo van studievereniging MensSana

Actief deelnemen

MensSana is een studievereniging waarbij het leuk is als je komt, maar waar je nooit verplicht bent om aanwezig te zijn! Daarnaast heb jij zelf inspraak op wat er georganiseerd wordt en om dit te delen met iemand uit het bestuur. We hebben daarom ook een WhatsApp-groep voor onze leden waar je na inschrijving de link van krijgt en wij hebben sinds dit jaar in de tweewekelijkse nieuwsbrief het “postvak voor leden”. Je kunt dus altijd meedenken en voor verdere uitvoering kun je je aanmelden voor een commissie.  Enthousiast geworden? Lees het verhaal van Remco

Voordelen

Lid worden van MensSana brengt een aantal voordelen met zich mee.

 • Netwerken;
 • Betrokkenheid met studie en studiegenoten;
 • Contact met studenten vanuit andere studies en verenigingen;
 • Zelfontwikkeling als actief lid;
 • Studie gerelateerde lezingen, symposia en workshops;
 • Korting op studieboeken;
 • Vrienden voor het leven!

Contact

Lijkt het jou leuk om lid te worden van SV MensSana of wil je graag meer informatie? Kijk dan snel rond op onze website, op onze Facebookpagina of stuur een bericht via [email protected].

Groepsfoto leden studievereniging MensSana