Persoonlijk Leiderschap

Basistraining Persoonlijk Leiderschap

  • Training
  • Persoonlijk Leiderschap
  • Start: 27 september 2023
  • Duur: 4 dagdelen
  • Nederlandstalig
  • Bewijs deelname

In het kort

In deze Basistraining Persoonlijk Leiderschap leer je op diverse manieren naar jezelf te kijken en op zoek te gaan naar je persoonlijke bron; je drijfveren, passie, verlangen, maar ook datgene wat je belangrijk vindt en hoe je dat vormgeeft in je professionele handelen. Als je je bron hebt gevonden, lukt het je beter om je kwaliteiten in het dagelijks leven op een voedende manier in te zetten. Zo sta je in je kracht!

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is voor mensen uit het onderwijs, die hun professionele handelen willen versterken én open staan om over zichzelf te leren. Bij persoonlijk leiderschap bevraag en onderzoek je jezelf kritisch, dat vraagt bereidheid tot openstelling en veerkracht.

Centrum onderwijs & innovatie Leiden

Als leraar ben je nooit uitgeleerd. Centrum onderwijs & innovatie Leiden biedt een uitgebreid aanbod voor professionals in het onderwijs, waaronder post-hbo opleidingen, cursussen, workshops en masterclasses. Het expertteam werkt daarbij nauw samen met onze partners uit het werkveld. Zo kunnen we optimaal inspelen op de actuele ontwikkelingen in het onderwijs. Nieuwsgierig? Bekijk ons actuele opleidingsaanbod.

Wat je leert

In de Basistraining Persoonlijk Leiderschap leer je jezelf beter kennen en hoe de regie hebt en houdt op je professionele handelen. Na de training:

- heb je meer zicht op je persoonlijke bron
- heb je geleerd je persoonlijke bron goed in te zetten in je werk
- heb je geleerd om dicht bij jezelf te blijven en je grenzen beter aan te geven
- heb je ervaren dat het het inzetten van jouw persoonlijke leiderschap meer werkplezier geeft
- lukt het je beter om je persoonlijke doelen te bereiken en om de persoon te zijn die je graag bent voor anderen

De training gaat over jou als persoon, je zult de opbrengsten van deze training dus niet alleen merken op werkgebied, maar ook in relaties en in contact met anderen.

Vergelijkbare opleidingen

Jezelf verder ontwikkelen binnen jouw vakgebied? Vanuit Centrum onderwijs & innovatie Leiden bieden we diverse cursussen, masterclasses, workshops en andere opleidingstrajecten aan. Denk bijvoorbeeld aan Leergang Persoonlijk Leiderschap en Kanjertraining

Benieuwd naar ons actuele aanbod? Bekijk het nascholingsoverzicht.

Programma

Tijdens deze training ga je aan het werk met een persoonlijk leerdoel met betrekking tot professioneel handelen. De bijeenkomsten kenmerken zich door een afwisseling van theorie, reflectie op eigen casus, leerdoelen en praktische oefeningen. Daarnaast ga je in je werk aan de slag om je leerdoelen in praktijk te brengen. Deze ervaringen vormen weer input voor de bijeenkomsten.  

Dagdeel 1 - 27 september 2023
Introductie en ontmoeten
Aan de slag met het kaart brengen van jouw persoonlijke leerdoelen

Dagdeel 2 - 11 oktober 2023
Hoe houd ik regie over mijzelf?

Dagdeel 3 - 1 november 2023
Wat kom ik steeds tegen?

Dagdeel 4 - 22 november 2023
Hoe blijf ik op koers?
 

In de bijeenkomsten behandelen we een stuk theorie over o.a. transactionele analyse, neuroliguisitisch programmeren en systemisch werk.

Daarnaast reflecteer je op je eigen casus, ga je aan de slag met jouw persoonlijke leerdoelen en doen we praktische oefeningen. We gebruiken daarvoor methodes vanuit de NLP en systemisch werk.

Daarnaast ga je in je werk aan de slag om je leerdoelen gelijk in de praktijk te brengen. De ervaringen die je daarmee opdoet tijdens het volgend van de training vormen weer input voor de bijeenkomsten.

Op die manier is het een praktische hands-on training die je gelijk kunt inzetten in jouw (werk)omgeving.

De Basistraining Persoonlijk Leiderschap wordt verzorgd door Guus Koot en Marina Boekenstijn.

Schrijf je in

De eerstvolgende Basistraining Persoonlijk Leiderschap start op 27 september 2023. Wil je deelnemen? Meld je dan nu aan!

Voor alle post-hbo opleidingen, cursussen en maatwerktrajecten gelden de algemene leverings- en annuleringsvoorwaarden van Hogeschool Leiden. De uiterste inschrijfdatum is gelijk aan de startdatum van de opleiding/cursus.

Praktische informatie

Ben je van plan om deel te nemen aan de Basistraining Persoonlijk Leiderschap? Bekijk hier de praktische informatie over de studie-investering, het rooster en de kosten.

Studie-investering: de totale studie-investering is circa 30 uur, bestaande uit 4 dagdelen, oefening en zelfstudie.
Duur en locatie: de training bestaat uit 4 dagdelen, verdeeld over circa 10 weken en vindt plaats op een van de locaties van Hogeschool Leiden.
Rooster: deze training start op 27 september 2023. Bekijk hier het rooster van deze training.
Kosten: € 750,- per deelnemer (excl. literatuur)
Informatie: neem gerust contact op met het expertteam Persoonlijk Leiderschap van Centrum onderwijs & innovatie Leiden. De volgende experts denken graag met je mee: 
Guus Koot via [email protected], of +31(0)6-48133980 
Marina Boekenstijn via [email protected], of +31(0)6-48133799 

 

Centrum onderwijs & innovatie Leiden

Als leraar ben je nooit uitgeleerd. Centrum voor onderwijs & innovatie Leiden biedt een uitgebreid aanbod voor professionals in het onderwijs, waaronder post-hbo opleidingen, cursussen, workshops en masterclasses.