Hogeschool Leiden

Module deeltijd HRM - Inclusion, Vitality & Sustainability

 • Module
 • HRM
 • Start februari 2023
 • Duur 12 dagen
 • Nederlandstalig
 • Certificaat

In het kort

Hoe houd je medewerkers duurzaam inzetbaar met alle veranderingen die er op je organisatie afkomen? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers gezond en vitaal hun werk kunnen blijven doen? Wat maakt dat iedereen in de organisatie er ook echt bij hoort? Deze vraagstukken spelen in meer of mindere mate in iedere organisatie. Als HR-professional draag jij hieraan bij. In de praktijkgerichte module Inclusion, Vitality & Sustainability staan deze vraagstukken uit de dagelijkse werkpraktijk van een HR-professional centraal.

Meer over de kosten, toelatingseisen en aanmelding voor deze module vind je bij het onderdeel Praktische informatie.

Modulaire deeltijdopleiding HRM

De module Inclusion, Vitality & Sustainability is onderdeel van de modulaire deeltijdopleiding HRM van de faculteit Management & Bedrijf. Gecombineerd leiden deze modules tot een bachelordiploma HRM van Hogeschool Leiden. Nieuwsgierig? Bekijk het actuele module-aanbod

Wat je leert

In de module Inclusion, Vitality & Sustainability maak je een quick scan van je eigen organisatie aan de hand van verschillende vraagstukken. Waar staat je organisatie nu en waar wil je organisatie over een paar jaar staan. Je leert je advies hierover onderbouwen met een businesscase en je ontdekt welke interventies behulpzaam kunnen zijn. Je leert daarnaast een workshop te ontwikkelen om je eigen organisatie een stap verder te brengen. Uiteindelijk ga je deze workshop ook zelf geven.

Vanuit ons eigen lectoraat Diversiteit & Inclusie deelt lector Saniye Ҫelik haar ervaring met praktijkgericht onderzoek op dit thema. Zowel de best practices als de hobbels waar organisaties op stuiten komen hierbij aan bod.

 

 

 

 

Maak kennis met de modulaire deeltijd HRM

Ben je benieuwd naar de inhoud van de module? Bezoek dan één van onze informatieavonden of neem contact op via het contactformulier.

Programma

Tijdens de HRM deeltijdmodule Inclusion, Vitality & Sustainability komen er veel verschillende onderwerpen aan bod. Hierbij kun je denken aan ARBO, RI&E, werkgeluk, vitaliteit en verzuim, diversiteit en inclusie. De module bestaat uit vijf lesblokken en twee consultdagen. De lesdagen zijn op donderdag en vrijdag. De consultdagen zijn op woensdag.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens deze module zijn: ARBO, RI&E, duurzame inzetbaarheid, werkvermogen, employability, vitaliteit en verzuim, MTO, werkgeluk en werkstress, levensfasebeleid, verzuimbeleid, vitaliteitsbeleid, participatiewet, verschillende perspectieven op diversiteit, inclusie / inclusief werkklimaat, onbewuste vooroordelen / discriminatie en managen van verschillen in teams / organisaties.

De lessen worden gegeven op donderdag en vrijdag. De inhoud van de lessen verschilt.

Donderdag

Op de donderdagen ga je aan de slag met de inhoud en de vertaling van theorie naar je eigen praktijksituatie. Tegelijkertijd werk je aan je eigen beroepsopdracht.

Vrijdag

De vrijdagen reserveren we vooral voor inspiratiesessies van experts uit de praktijk en voor de vaardigheidstrainingen. 

Op beide dagen zorgen we ervoor dat je maximaal leert van de ervaringen van je mede-cursisten met een gemeenschappelijke start en afronding.

Consultdagen

Tijdens de module zijn er twee consultdagen.

De data en lesblokken zijn:

 • Blok 1: 23 en 24 februari 2023
 • Blok 2: 23 en 24 maart 2023
 • Consultdag 1: 19 april 2023
 • Blok 3: 20 en 21 april 2023
 • Blok 4: 25 en 26 mei 2023
 • Consultdag 2: 21 juni 2023
 • Blok 5: 22 en 23 juni 2023

Praktische informatie

Ben je van plan om deel te nemen aan de themamodule Inclusion, Vitality & Sustainability? Bekijk de praktische informatie over de studie-investering, het rooster en de kosten.

Kosten: de kosten voor het los volgen van deze module bedragen € 2.875,- exclusief de aanschaf van literatuur. Houd rekening met ongeveer € 95,- voor de aanschaf van literatuur, dit varieert per thema-module. De kosten voor literatuur worden apart op de factuur vermeld.  

Doelgroep en toelatingseisen: je voldoet aan de toelatingseisen voor de module Inclusion, Vitality & Sustainability met elk havo-diploma, vwo-diploma of mbo-diploma niveau 4. Wel is het voor het volgen van de module van belang dat je werkzaam bent op een HR-afdeling of toegang tot een dergelijke afdeling hebt, zodat je de mogelijkheid hebt om de beroepsopdrachten uit te voeren. Je ambieert een HR-functie op tactisch of strategisch niveau binnen je organisatie en/of wilt jezelf verder verdiepen in het thema Inclusion, Vitality & Sustainability en je daarbij ontwikkelen tot hbo-eindniveau. 

Aanmelding intakegesprek en factuur: na jouw aanmelding ontvang je een intakeformulier en maken we een afspraak voor een intakegesprek (dit kan telefonisch), waarin onder andere beoordeeld wordt of de organisatie waar jij de benodigde beroepsproducten gaat ontwikkelen hiervoor voldoende mogelijkheden biedt. Mocht dit niet het geval zijn dan wordt tijdens het intakegesprek besproken op welke wijze je de gevraagde beroepsproducten wel kunt realiseren. Na de definitieve aanmelding ontvang je de factuur en na voldoening van de betaling ben je ingeschreven. Een maand voor aanvang ontvang je de literatuur en aanvullende (praktische) informatie.

Studie-investering: deze module bestaat uit vijf keer twee aaneengesloten dagen en twee consultdagen over een periode van 20 weken. De studiebelasting is ongeveer 12 uur per week, waarvan een aanzienlijk gedeelte uit het werken aan opdrachten op je werkplek bestaat.

Certificaat: na het succesvol afronden van deze module wordt een certificaat toegekend.

Microcredentials: na afronding van deze module kom je ook in aanmerking voor een microcedential, een erkend digitaal certificaat waarmee je kunt aantonen welke kennis en vaardigheden je op welk niveau hebt behaald. Meer informatie over dit certificaat vind je op de pagina Microcredentials.

Management & Bedrijf

Voor alle nascholingen en maatwerktrajecten gelden de algemene leveringsvoorwaarden van Hogeschool Leiden. Heb je vragen? Neem via het contactformulier contact met ons op.