Claudia Verkaart

Claudia is docent Verpleegkunde, trainer bij het Centrum voor Bij- en Nascholing Verpleegkunde (CBNV) en lid bij de vakgroep Onderzoekend Vermogen van Hogeschool Leiden.

 

Hogeschool Leiden

"Ik zet me graag in voor verpleegkundigen die zich willen en kunnen onderscheiden in de verpleegkundige praktijk. Verpleegkundigen die een stapje verder durven te gaan, die zich onderzoekend, ondernemend, nieuwsgierig en leergierig opstellen en het verpleegkundige vak met passie willen vertegenwoordigen."

Kennis doorgeven aan nieuwe verpleegkundigen

Na een paar jaar ervaring op te doen als verpleegkundige in een ziekenhuis, besloot Claudia Verplegingswetenschap te gaan studeren. Dit was voor haar een belangrijke stap om in de toekomst kennis door te kunnen geven aan potentieel nieuwe verpleegkundigen.

In 2017 kreeg ze de kans om zich verder te ontwikkelen tot docent Verpleegkunde.

Naast haar rol als docent en trainer, is zij ook lid van de vakgroep Onderzoekend Vermogen van Hogeschool Leiden.

Daarnaast is Claudia sinds 2014 actief als kerngroeplid van het platform Wetenschap in Praktijk van V&VN. Dit platform zet zich in voor een laagdrempelige verbinding tussen onderzoek en praktijk. Het doel van dit platform is (nieuwe) kennis verspreiden in de praktijk. 

Expertise

Claudia verzorgt de cursus:

Kom in contact met Claudia en bezoek haar LinkedIn-profiel. 

"Na afloop van de cursus Onderzoekend Vermogen 1 en 2 ben je in staat kritisch te kijken naar je praktijkuitvoering en daarin stappen te zetten voor een betere kwaliteit van zorg. Een onderzoekende houding is een van de tools van verpleegkundig leiderschap. De ruimte krijgen om zelf verandering aan te brengen in je werk en je daar verder in te ontwikkelen, kan leiden tot meer werkplezier."

Over het Centrum voor Bij- en Nascholing Verpleegkunde (CBNV)

Het Centrum voor Bij- en Nascholing Verpleegkunde is onderdeel van de Opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Leiden.

Ons aanbod richt zich op het ontwikkelen van een kritische onderzoekende houding, toepassen van evidence based practice, klinisch redeneren en leiderschap. Daarnaast verzorgen we ook wijkspecifieke scholingen, intervisie, coaching en de Opleiding tot Praktijkopleider (OPO).