Kennismiddag Energiek Mantelzorgen

Over

Thema

Oproep aan studenten van de Hogeschool Leiden

Heb jij een opa, oma, tante, buurvrouw of een andere bekende die niet in Nederland is geboren, én mogelijk een vorm van dementie heeft? Zou jij een bijdrage willen leveren aan het verbeteren van de zorg en steun aan deze ouderen (65+)?

Dementie komt tot wel drie tot vier keer vaker voor onder mensen met een Turkse, Marokkaanse of Surinaams-Hindoestaanse achtergrond dan bij mensen met een Nederlandse achtergrond. Het is de snelst groeiende groep mensen met dementie. De betrokken familie voelt zich sterk verantwoordelijk voor de zorg en loopt een groter risico om overbelast te raken. In (praktijkgericht) onderzoek is deze groep onderbelicht en ondervertegenwoordigd.

Daarom doen wij onderzoek naar de behoeften van ouderen met dementie en een migratieachtergrond, en hun mantelzorgers. 

Wat vragen we jou?

Zou jij jouw familieleden of bekenden willen wijzen op dit onderzoek? Wellicht willen zij hun ervaringen delen, óf kennen zij weer iemand die dit wil. Of misschien ben je zelf ook een van de mantelzorgers en wil je jouw ervaringen en mening delen.

Wij nodigen respondenten uit voor een interview van een uur. Uiteraard worden de gegevens geanonimiseerd. De uitkomsten van de gesprekken met de ouderen en de mantelzorgers vormen het uitgangspunt tot het maken van een verbeterslag met professionals en vrijwilligers. Dit doen we samen met koepelorganisatie Transmuralis en Alzheimer Nederland. 

Lees hier het bijbehorende nieuwsbericht. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Senior onderzoeker: Margaret von Faber

Lectoraat Sociale Innovatie

Email: [email protected]  

Tel. +31 (0)6 257 09 843