Onderzoek lectoraat Metabolomics via LC-MS

Over

Thema

Lector Peter Lindenburg in Merenwijkse College Tour

19 januari 2020 - Peter Lindenburg, lector Metabolomics, was zondag 19 januari te gast in College Tour Merenwijk.

Lindenburg woont in de Leidse wijk Merenwijk en was gevraagd een inkijkje te geven in zijn - voor velen - complexe vakgebied.

“Metabolieten zijn hele kleine moleculen in mens, dier en plant. Ik zal aan de hand van voorbeelden die iedereen kent, zoals de hielprik, uitleggen wat metabolomics is en welke mogelijkheden het meten van metabolieten biedt.”

Peter Lindenburg

Zo speelt metabolomics onder andere een rol in de forensische wetenschap, biodiversiteit en ontwikkeling van medicijnen op maat.  

Programma Collegetour Merenwijk

De Merenwijkse College Tour vindt elke tweede zondag van de maand plaats in Bibliotheek Merenwijk en bestaat telkens uit twee gasten. Zondag 19 januari startte de College Tour met auteur Patty Zoet die een boek schreef over het verliezen van een kind tijdens de zwangerschap. Daarna volgde Peter Lindenburg.

Meer informatie over de collegetour

Over Peter Lindenburg en het lectoraat Metabolomics

Peter Lindenburg is afgestudeerd bioloog en biofarmaceutisch wetenschapper. In 2016 werd hij aangesteld als lector Metabolomics bij Hogeschool Leiden. Op 10 april 2019 sprak hij zijn lectorale rede ‘Metabolomics: van kleine moleculen naar grote mogelijkheden' uit.

Lees meer over het lectoraat Metabolomics

Lector Peter Lindenburg