Deelnemers Basis Didactische Bekwaamheid (BDB) - nascholing van COIL

Over

Thema

Goed onderwijs maak je met elkaar

17 oktober 2022 - Een paar duizend studenten zijn inmiddels begonnen aan hun nieuwe opleiding. Maar niet alleen studenten hebben wat te leren; 35 nieuwe hogeschooldocenten zijn ook gestart met een opleiding: Basis Didactische Bekwaamheid (BDB).

Dit is een programma van ongeveer acht maanden waarin nieuwe docenten leren om activerend en veelzijdig onderwijs te verzorgen, toetsen te beoordelen en het leerproces van studenten te begeleiden.

Start met een tweedaagse  

De docenten begonnen de opleiding met een externe tweedaagse. Daarbij kregen ze de kans om elkaar te leren kennen en te onderzoeken hoe ze zich in de komende tijd willen ontwikkelen. Het leidde tot mooie gesprekken en plannen.

Inhoud opleiding  

In de komende maanden volgen de BDB-deelnemers onderwijs over onderwerpen als digitale didactiek en oplossingsgerichte gespreksbegeleiding. Ook wisselen ze ervaringen met elkaar uit in kleine coachgroepen. Aan die uitwisseling besteed de opleiding veel aandacht. Want goed onderwijs maak je met elkaar. Uiteindelijk tonen docenten door middel van leeruitkomsten aan over welke kennis, inzichten en vaardigheden ze beschikken.

Meer weten  

Heb je interesse in de opleiding? Bekijk dan de pagina van de opleiding Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB). Wil je op een andere manier beter worden als docent? Bekijk dan het opleidingsaanbod van het Centrum Onderwijs en Innovatie Leiden (COIL) of neem contact op met via [email protected].