Hogeschool Leiden

Over

Thema

500 extra zonnepanelen op campus van Hogeschool Leiden

Op de campus van Hogeschool Leiden zijn 500 extra zonnepanelen geplaatst. Samen met de 140 zonnepanelen die al op het nieuwbouwdeel van de hogeschool lagen, vormen de panelen een flinke stap in het realiseren van de duurzaamheidsopgaven.

Zodra de 500 nieuwe zonnepanelen allemaal zijn aangesloten, brengen die naar verwachting 150.000 kilowattuur (kWh) elektriciteit per jaar op. “Zo zorgen we ervoor dat we heel veel duurzame energie opwekken en op die manier onze CO2-uitstoot reduceren”, zegt Chiel de Block, coördinator Duurzaamheid bij Hogeschool Leiden. 150.000 kWh elektriciteit staat gelijk aan het opladen van 12,5 miljoen mobiele telefoons of het gemiddelde jaarlijkse elektriciteitsverbruik van 80 appartementen. 

Hogeschool Leiden blijft investeren in het voornemen om in 2030 een duurzame hogeschool te zijn, zoals staat aangegeven in het Instellingsplan 2023-2028. De benodigde maatregelen en projecten staan opgenomen in de Roadmap Duurzaamheid. “Zo hebben wij bijvoorbeeld ook een warmte-koude-opslaginstallatie die zorgt voor duurzame verwarming van een deel van ons gebouw”, voegt Chiel toe.