Hogeschool Leiden

Sportief studeren

Sporten is niet alleen goed voor je fysieke welzijn, maar ook voor je mentale welzijn. Zo ga je lekkerder in je vel zitten van sporten en krijgt je concentratievermogen een boost. Met een heldere geest in de studieboeken duiken na het sporten is dus goed voor je. Maar waar en hoe ga je dan sporten? Lees hier meer over een aantal mogelijkheden die Leiden je te beiden heeft op het gebied van sport. 

Universitair Sport Centrum

Om ervoor te zorgen dat je tijdens je opleiding voordeling kunt sporten, is Hogeschool Leiden een samenwerking met Universiteit Leiden aangegaan.  Zo kun je als student van onze hogeschool ook een lidmaatschap afsluiten bij het Universitair Sport Centrum (USC) in Leiden. Een sportabonnement kost hier een stuk minder dan bij de meeste sportclubs en het USC biedt zo'n 65 soorten sport aan. Een andere leuke bijkomstigheid is dat hier veel studenten sporten en ‘trainingsbuddy’s’ dus zo gemaakt zijn. 

Het USC eens door de ogen van sporters bekijken? Wij bekeken Instagram en selecteerden de onderstaande foto's. 

Foto (links) door © Aurora de Leeuw en foto (rechts) door © Katya Dmitrieva.

Studentensportverenigingen in Leiden

Bijna elke sport heeft in Leiden wel een studentensportvereniging. Als je lid bent van zo'n vereniging, dan combineer je de sport met de gezelligheid van actief zijn bij een vereniging. Zo organiseren studentensportverenigingen sportweekenden, competities, feesten, borrelavonden, trainingen en nog veel meer andere activiteiten. 

Lees het verhaal van Noortje over hoe het is om te sporten bij een studentensportvereniging.

“Lid zijn bij een sportvereniging is een ideale manier om sporten te combineren met het studentenleven. Hierbij kun je vaak zelf bepalen in welke mate je meer van het één of meer van het ander wilt. Zo blijf je in je studententijd toch een beetje fit!”

Noortje, lid bij Njord

Er zijn veel verschillende studentensportverenigingen in Leiden. Zo heb je bijvoorbeeld: LVV Football Factory (zie onderstaande foto), LUSV Basketball, Hockeyclub Thor, SKC Volleybal, Asospos (roeivereniging), Currimus (hardlopen) en Levitas (kano). 

Bekijk hier het aanbod van studentensportverenigingen bij het USC.

Foto van © LVV (Leidse Voetbal Vereniging) Football Factory

Nieuwsgierig naar het studeren in Leiden?

Bekijk dan de pagina 'Studeren in Leiden' en ontdek wat Leiden als studentenstad jou te bieden heeft.