Hogeschool Leiden

Het Honoursprogramma

Hieronder vind je meer informatie over het Honours Social Leadership Program, de Thema Trajecten en de Honours Experience.

Honours Social Leadership Program

Ga je een uitdaging niet uit de weg? Wil jij graag bijdragen aan een mooiere wereld, dichtbij of verder weg? En tegelijkertijd werken aan persoonlijke groei? Dan is het Honours Social Leadership Program wat voor jou! 

Het Social Leadership Program is hét Honoursjaarprogramma voor alle studenten die de ruimte zoeken om zichzelf uit te dagen binnen een inspirerende en interdisciplinaire community. Combineer je eigen interesses met die van studenten en docenten uit andere opleidingen en organiseer thema-avonden, excursies en duik gezamenlijk in een vraagstuk. De ontwikkeling van persoonlijk én maatschappelijk leiderschap binnen een inspirerende community is wat centraal staat in dit programma.

Studenten honoursprogramma | Hogeschool Leiden

Opbouw Onderwijs

Het Honours Social Leadership Program is een programma dat je parallel aan je reguliere bacheloropleiding doorloopt. Elk jaar start een nieuwe groep studenten die zich aansluit bij de huidige community en waarmee je samen het programma vormgeeft. Het belangrijkste uitgangspunt van het leren binnen dit programma is dat iedereen zijn eigen unieke Honourservaring meemaakt. De groei en ontwikkeling van Honoursstudenten is altijd verschillend, omdat iedereen andere kwaliteiten en interesses heeft. 

Studenten ervaren het Honours als een veilige en prettige leerplek om nieuwe dingen uit te proberen. Fouten maken bestaat niet: ''Don't fail, just learn!"   

Honours Thema Trajecten

Wil je je verdiepen in een bepaald thema? Meer weten van jouw specifiek vakgebied? Of juist vakgebieden combineren?

Binnen een Thema Traject verdiep je je in een bepaald thema zoals bijvoorbeeld Human Rights, Vitaliteit, It's a Wicked World en Diversiteit. De Thema Trajecten worden georganiseerd georganiseerd in samenwerking met verschillende kenniscentra en onderzoekers van Hogeschool Leiden. Op deze manier komen we tot een rijke leeromgeving waar de uitwisseling van kennis en ervaring centraal staat. De duur van een traject is meestal vijf maanden en je kunt er een certificaat van 5 EC mee verdienen. De Thema Trajecten starten in september of in februari/maart. 

Wat levert een Thema Traject je op?  

  • je daagt jezelf uit om het beste uit jezelf te halen;
  • je kijkt over de grenzen van jouw opleiding;
  • je vergroot je innovatiekracht en impact op de maatschappij;
  • je verrijkt je netwerk en je CV;
  • je ontvangt een Honourscertificaat van 5 EC bij succesvolle deelname.

Voor wie is het interessant?
Ben je tweede-, derde- of vierdejaarsstudent en heb je goede studieresultaten gehaald? Dan kun je deelnemen aan een van de Thema Trajecten. Eerstejaarsstudenten kunnen in de tweede helft van het collegejaar ook aansluiten. Twijfel je of je kan deelnemen? Neem dan contact op via [email protected].

Kies voor het Honoursprogramma als je graag je mensenkennis wil verbreden. Juist door alle verschillende soorten samenwerkingen heb ik veel geleerd over de essentiële werkethiek die nodig is om tot een gezonde werksfeer en een goed resultaat te komen.

Roderick | Student

Honours Experience (verbredend)

Maak op een laagdrempelige manier kennis met het Honoursprogramma van Hogeschool Leiden en doe mee aan een Honours Experience!

Honours Experiences zijn korte evenementen of open inspiratieavonden voor iedere geïnteresseerde binnen (en regelmatig ook van buiten) de hogeschool. Denk aan kunstmatige intelligentie, complottheorieën, een wereld vol psychoses, etc. Het onderwerp wordt ingebracht door studenten of docenten die iets nieuws willen uitproberen, een actueel onderwerp willen agenderen of een bepaalde vaardigheid willen leren die niet wordt aangeboden binnen de opleiding. Tijdens deze momenten zijn Honoursambassadeurs aanwezig die hun Honourservaring kunnen delen. Hiermee is het een toegankelijk en vrijblijvende manier om kennis te maken met Honours.

Foto Honours Experience | Hogeschool Leiden

Meer weten?

Ben je student of medewerker bij Hogeschool Leiden en wil je meer weten over het Honours Social Leadership Program, de Honours Thema Trajecten, de Honours Experience of heb je een andere vraag met betrekking tot Honours? Bekijk dan de Sharepointpagina. Ben je (nog) geen student, maar wil je meer weten over het Honoursprogramma? Laat het ons dan weten via [email protected].

Benieuwd naar de ervaringen van onze studenten? Lees de verhalen van JaceAstridRoderickEline en Verena.