Hogeschool Leiden

Talentontwikkeling

Talentontwikkeling gaat uit van diversiteit in mensen, talenten en ontwikkeling. Iedereen voelt zich welkom bij Hogeschool Leiden, onafhankelijk van vooropleiding, werkervaring of sociale achtergrond. Het onderwijs is geflexibiliseerd en bestaat uit een combinatie van standaard programma's én maatwerk.

We laten onze studenten veel kennis maken met de praktijk, onderzoek en projecten. We stimuleren ze tot zelfverantwoordelijk en samenwerkend leren, omdat dit goed aansluit bij de beroepspraktijk.

Het onderwijs is competentiegericht en biedt keuzevrijheid en uitdaging voor elke student. De begeleiding van studie, competentieontwikkeling en loopbaanoriëntatie - met veel persoonlijke aandacht - zorgt ervoor dat talent tot bloei komt.

Ontdek je mogelijkheden

Minoren

Ons onderwijsprogramma biedt keuzeruimte en de kans om extra vakken te volgen. Het assortiment minoren is breed. Ook kun je een minor volgen bij een andere opleiding of instelling. Zo geef je zelf richting aan je studie. Lees meer over onze minoren.

Honoursprogramma

Het Honoursprogramma biedt talentvolle en gemotiveerde studenten de kans het beste uit zichzelf te halen. Je wordt uitgedaagd tot nieuwe inzichten en innovatieve manieren van denken. Onder begeleiding van ambitieuze docenten, leer je hoe je jouw talenten optimaal kunt benutten.

Studieloopbaanbegeleiding (SLB)

Onze SLB-docenten helpen je met je leerdoelen en het ontdekken van je competenties.

Coast

Coast is een programma voor studenten Chemie en/of Biologisch en Medisch Laboratoriumonderzoek. Bekende bedrijven en onderzoeksinstituten bieden een beurs en een bijbaan.

Kunstklas

Pabostudenten kunnen naast het normale curriculum de Kunstklas volgen. Hier leer je om cultuur te verwerken in je eigen lessen.

Sport en spelklas

Studenten Sociaal Werk krijgen training in het begeleiden van bijzondere doelgroepen met behulp van sport en spel.

ComOn

Tweedejaarsstudenten Communicatie richten een eigen communicatiebureau op dat aan de slag gaat voor echte opdrachtgevers.

Bekijk meer video's over 'talent in uitvoering' via ons YouTubekanaal.