Coachend begeleiden

Coachend begeleiden

  • Training
  • Betekenisvolle Leerprocessen
  • Startdatum volgt
  • Duur: 5 maanden
  • Nederlandstalig

In het kort

Begeleid jij stagiaires en/of starters op de werkvloer en wil je jouw begeleiding meer diepgang geven? Wil jij je coachvaardigheden verder ontwikkelen en de ander verder helpen in zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling?

Dan is deze training iets voor jou!

Voor wie is deze training Coachend begeleiden bedoeld?

Deze training richt zich op professionals die stagiaires en/of starters op de werkvloer begeleiden.

Centrum onderwijs & innovatie Leiden

Als leraar ben je nooit uitgeleerd. Centrum onderwijs & innovatie Leiden biedt een uitgebreid aanbod voor professionals in het onderwijs, waaronder post-hbo opleidingen, cursussen, workshops en masterclasses. Het expertteam werkt daarbij nauw samen met onze partners uit het werkveld. Zo kunnen we optimaal inspelen op de actuele ontwikkelingen in het onderwijs. Nieuwsgierig? Bekijk ons actuele opleidingsaanbod.

Wat je leert

De kunst bij coachend begeleiden is om ervaringen te verdiepen om zo waardevolle inzichten op te laten doen en de ander te laten groeien in zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Na de training Coachend begeleiden kun je:

- tools en diverse werkvormen die we je aanbieden direct inzetten in je eigen praktijk
- terug kijken op jouw bewustwording van je eigen professionele identiteit
- goed reflecteren op je eigen handelen
- krachtgericht coachen
 

 

 

 

 

Vergelijkbare opleidingen

Jezelf verder ontwikkelen binnen jouw vakgebied? Vanuit Centrum onderwijs & innovatie Leiden bieden we diverse cursussen, masterclasses, workshops en andere opleidingstrajecten aan. Denk bijvoorbeeld aan de cursus Nieuwe ruimte voor leren

Benieuwd naar ons actuele aanbod? Bekijk het nascholingsoverzicht.

Programma

In zes middagen bieden we je diverse krachtige werkvormen en tools om tot eigen inzichten en een ontwikkeling van je coachvaardigheden te komen. Deze kun je vervolgens zelf inzetten en maak je vlieguren in de praktijk. Je ontvangt feedback van de medecursisten en reflecteert op je handelen.

Tijdens de training Coachend begeleiden ontvang je feedback van de medecursisten en reflecteer je op je handelen. We stimuleren hierbij een reflectie die verder gaat dan kijken naar gedrag en vaardigheden. Het gaat immers ook om bewustwording van jouw professionele identiteit:

- Waar sta je voor?
- Wie wil je zijn?
- Waar ligt je kracht?
- Wat belemmert je?

Krachtgericht coachen, realistisch opleiden en kernreflectie bieden hierbij de kaders. De inbreng vanuit de eigen praktijk zal als uitgangspunt dienen. Tijdens een intakegesprek wordt in kaart gebracht waar de leervoorkeuren en behoeftes liggen. De aanpak en inhoud wordt in samenspraak bepaald. Iedereen volgt zijn eigen ontwikkelproces die wij tijdens 6 bijeenkomsten coachend begeleiden.

De startdatum van deze training is nog niet bekend. Hou de website in de gaten of laat je gegevens achter via de knop "Hou mij op de hoogte".

Schrijf je in

De startdatum van deze training is nog niet bekend. Laat je gegevens achter via onderstaande knop om op de hoogte gehouden te worden.

Voor alle post-hbo opleidingen, cursussen, workshops, masterclasses en maatwerktrajecten gelden de algemene leveringsvoorwaarden van Hogeschool Leiden.

Praktische informatie

Ben je van plan om deel te nemen aan de training Coachend begeleiden? Bekijk hier de praktische informatie over de studie-investering, het rooster en de kosten.

Duur: de duur van de training zijn 6 bijeenkomsten verdeeld over 6 maanden.

Locatie: de training vindt plaats in Leiden.

Rooster: De startdatum van deze training is nog niet bekend. Laat je gegevens hier achter om op de hoogte gehouden te worden.

Kosten: € 895,-

Informatie: neem voor meer informatie contact op met Centrum onderwijs & innovatie Leiden via 071-51 88 726 of [email protected].

Centrum onderwijs & innovatie Leiden

Als leraar ben je nooit uitgeleerd. Centrum voor onderwijs & innovatie Leiden biedt een uitgebreid aanbod voor professionals in het onderwijs, waaronder post-hbo opleidingen, cursussen, workshops en masterclasses.