Hogeschool Leiden

Samenwerkingspartners Teamrol Expertise Centrum

Het Hogeschool Leiden Teamrol Expertise Centrum werkt samen met de volgende partners:

Belbin UK Belbin UK

In 1981 publiceerde Meredith Belbin de resultaten van zijn onderzoek naar het functioneren van teams in zijn boek Management Teams - Why they succeed or fail. Zijn onderzoeksresultaten kregen wereldwijde belangstelling en Belbin begon in 1988 zijn eigen bedrijf: Belbin Associates.

In 2009 volgden de docenten Ed Feijen en Peter Hennevanger de Accreditation Course bij Belbin Associates in Cambridge en sindsdien is er een nauwe samenwerking tussen de hogeschool en 'The home of Belbin Teamroles'. Het Teamrol Expertise Centrum maakt gebruik van het online Team Role Assessment van Belbin UK indien Engelstalig assessment van toepassing is. Lees meer over BELBIN.

Het CMB Het CMB

Het CMB (Centraal Management Bureau) werd opgericht in 1981 door organisatiepsycholoog Rob Groen. Hij introduceerde het Teamrol Management model van Meredith Belbin als eerste in Nederland. Rob Groen is één van de mede auteurs van het boek Samenwerken in projecten, de teamrollen van Belbin voor studenten (2014)

INTERPLACE INTERPLACE

Op basis van de testmethodes die Belbin gebruikte voor zijn eerste onderzoeken heeft Belbin Associates een online testmethode ontwikkeld, genaamd INTERPLACE. De Nederlandse versie van INTERPLACE is ontwikkeld door Rob Groen en André Meester. INTERPLACE is de enige officiële vertegenwoordiger van Belbin Associates in Nederland. Interplace.nl is dan ook de enige officiële Nederlandse versie van het Teamrollen assessment. Het Teamrol Expertise Centrum van Hogeschool Leiden werkt uitsluitend met dit assessment.

Ook André Meester is mede auteur van het boek Samenwerken in projecten, de teamrollen van Belbin voor studenten (2014).