Hogeschool Leiden

Opzet van de training voor professionals

De training Belbin Teamrole Management bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Individueel assessment

Aan de hand van een Belbin assessment wordt van iedere deelnemer een 'Team Role Profile' samengesteld. Dit assessment wordt via internet afgenomen onder auspiciën van Belbin Ass, UK. Het assessment is beschikbaar in zowel Engels als Nederlands

Het assessment bestaat uit twee onderdelen:

  • een persoonlijke zelfperceptietest
  • een 360 graden feedback

Op basis van het assessment ontvangt iedere cursist een 'Team Role Profile' of ‘Kandidaatsrapport’, dat tijdens de training wordt uitgereikt en besproken.

2. Eendaagse of meerdaagse training

Aansluitend op het assessment biedt Hogeschool Leiden een eendaagse training of meerdaagse training 'Teamrole Management' aan, afhankelijk van de keuze die door de cursist wordt gemaakt. Beiden worden in principe aangeboden aan groepen van twaalf tot zestien personen.

Eendaagse training

De eendaagse training is verdeeld in drie dagdelen (ochtend, middag en avond). Gedurende deze training maak je tijdens verschillende onderdelen kennis met het werken in teams. Als deelnemer kom je meer te weten over je persoonlijke 'Team Role Profile' en er wordt een analyse gemaakt van het team als geheel. Na afloop van de training ontvang je een uitgebreide rapportage van jouw persoonlijke profiel en een bewijs van deelname.

Meerdaagse training

De meerdaagse training duurt vijf dagdelen (ochtend, middag, avond en ochtend en middag). Tijdens deze training maak je in meerdere settings kennis met het functioneren van het team. Er wordt uitgebreid gewerkt aan teambuilding. Door intensief met elkaar samen te werken leer je als teamleden elkaars kwaliteiten en persoonlijkheid beter kennen en gebruiken.

Net als in de eendaagse training kom je als deelnemer meer te weten over je eigen 'Team Role Profile' en wordt tevens het team als geheel geanalyseerd aan de hand van de verschillende profielen. Aan het eind van de training ontvang je een uitgebreide schriftelijke rapportage van jouw persoonlijke profiel mee en een bewijs van deelname. Na afloop van deze training heb je voldoende bagage mee gekregen om als team effectiever te werken.

Locatie

Alle trainingen kunnen zowel in-company (bij de organisatie zelf) alsook op Hogeschool Leiden worden aangeboden. De hogeschool beschikt uiteraard over uitstekende faciliteiten voor trainingen inclusief uitgebreide mogelijkheden voor lunches, diners en een borrel.

Daarnaast worden trainingen vaak op een out-door locatie georganiseerd. Het Teamrol Expertise Centrum kan, in overleg, de accommodatie geheel verzorgen inclusief catering en overnachtingen.

3. Begeleiding op de werkvloer (optioneel)

Aansluitend op de training, bestaande uit het assessment en de eendaagse of meerdaagse training, biedt het Teamrol Expertise Centrum begeleiding op de werkvloer aan. De teams worden begeleid in hun eigen praktijk en bij hun eigen werkzaamheden op basis van het Team Role Managementmodel van Belbin.

Deze begeleiding wordt verzorgd door ervaren trainers. De invulling hiervan is maatwerk en wordt bepaald in overleg met de deelnemers en de begeleider.

Kosten

De kosten voor de verschillende trajecten zijn op aanvraag.

Op deze activiteit zijn de Algemene Leveringsvoorwaarden Hogeschool Leiden van toepassing.