Hogeschool Leiden

Over

Thema

Studievereniging Exon: 'Pas weer fysieke activiteiten als tweede golf voorbij is'

13 oktober 2020 - Studieverenigingen van Hogeschool Leiden doen er alles aan om, binnen de coronamaatregelen, activiteiten voor hun leden te organiseren. Zo ook Exon. Voorzitter Noa Schilperoort legt uit hoe.

Noa Schilperoort, tweedejaarsstudente Bio-informatica, is sinds het begin van dit studiejaar de nieuwe voorzitter van Exon. Ze nam het stokje over van Daphne en is daarmee de tweede vrouwelijke voorzitter in de bijna tienjarige bestaansgeschiedenis van de studievereniging.

Noa Schilperoort - voorzitter studievereniging Exon voor studenten Bio-informatica - Hogeschool Leiden
Noa Schilperoort

"De man/vrouw verhouding binnen de opleiding Bio-informatica is 60-40. Des te leuker dat we dit collegejaar zijn gestart met drie meiden in het bestuur. In juni 2021 bestaat Exon tien jaar, ik hoop van harte dat we de tweede golf dan achter ons hebben liggen en er weer fysieke activiteiten kunnen plaatsvinden. Nu organiseren we echt àl onze activiteiten online. Dat is overigens ook een zeer bewuste keuze van het bestuur. Zo lang wij de veiligheid van onze leden niet kunnen garanderen, blijft het bij online filmavonden en online borrels. Die overigens erg gezellig zijn. De aanname dat de studie Bio-informatica alleen rustige en introverte studenten trekt, kan ik bij deze ontkrachten", lacht Noa.

Noa Schilperoort | voorzitter Exon

"Al onze activiteiten blijven online zolang we de veiligheid van onze leden niet kunnen garanderen."

Noa Schilperoort | voorzitter Exon

Doordat deze studie slechts op drie locaties in Nederland wordt gegeven (naast Hogeschool Leiden, Han en Hanze) ontstaat er een hechte community. Ook alumni houden elkaar goed in de gaten.

"Binnen Exon hebben we een commissie: de Alumnico. Zij organiseren activiteiten voor afgestudeerden. Met hen hebben we goed contact. Alumnus Pascal Maas organiseerde eerder deze maand een crash course in programmeertaal Python voor de eerstejaars. Een mooi voorbeeld hoe een studievereniging kan bijdragen om kennis te vergroten. Zeker in deze bijzondere periode is het belangrijk om naast gezellige activiteiten onze leden zo veel mogelijk te ondersteunen om hun studie goed in te vullen." 

Lees meer over Exon op www.exonleiden.nl of volg de studievereniging via Facebook en Instagram.