Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Over

Thema

Mogelijk weer beperkt fysiek onderwijs dit voorjaar

12 maart 2021 - Er is een kans dat studenten van Hogeschool Leiden over een tijdje weer gemiddeld één dag per week naar de campus kunnen komen.

Tijdens hun persconferentie van 8 maart gaven premier Rutte en minister de Jonge namelijk aan dat er later dit voorjaar wellicht versoepelingen voor het hoger onderwijs mogelijk zijn. Het kabinet zou het voor studenten van hogescholen en universiteiten eind maart of in april mogelijk willen kunnen maken om één dag per week weer fysiek onderwijs te volgen. Dit betekent dat we terug zouden keren naar de situatie zoals die tussen september en december 2020 bestond.

Of zo’n versoepeling er daadwerkelijk van gaat komen is nog wel de vraag. Het kabinet zal op maandag 23 maart een definitief besluit over deze mogelijke versoepeling nemen. Op dit moment neemt het aantal besmettingen van mensen tussen de 18 en 24 jaar weer flink toe, dus dat zou nog een belemmering kunnen zijn.

Natuurlijk houden wij onze studenten en collega's op de hoogte van de ontwikkelingen rond de mogelijke versoepeling. Ondertussen vragen we hen om zich toch vooral aan alle coronamaatregelen te houden. Blijf thuis bij klachten, laat je dan testen en hou je altijd aan de basisregels: hou 1,5 meter afstand, draag een mondkapje en was je handen.

We moeten allemaal nog even volhouden, en laten we hopen dat we dit voorjaar weer stappen richting normaal onderwijs kunnen zetten.