Nieuwbouw Hogeschool Leiden | november 2021

Over

Thema

Montage nieuwbouw Hogeschool Leiden van start

2 november 2021 - De nieuwbouw van Hogeschool Leidencampus is in volle gang. Studenten en medewerkers hebben straks beschikking over een nieuwe vleugel met zes verdiepingen.

​Enkele weken geleden startte het montageteam van Voortman Steel Construction. De monteurs verzorgen in opdracht van bouwcombinatie J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros de complete ruwbouw voor dit project. Dit betekent dat Voortman de prefab betonwanden plaatst die zorgen voor de stabiliteit van het gebouw, de staalconstructie monteert en de verdiepingsvloeren legt. Zij monteren eerst de betonwanden en de staalconstructie. Daarna leggen zij de kanaalplaatvloeren, die vervolgens worden afgestort met beton.

Als de verdiepingsvloer stabiel genoeg is om er materieel zoals hoogwerkers op te plaatsen, gaat Voortman verder met de volgende verdieping. De bouwwerkzaamheden verlopen volgens een strakke planning, waarbij zij iedere twee weken een verdieping afronden.

Nieuwbouw Hogeschool Leiden | november 2021

Eén van de uitdagingen van dit project is dat Hogeschool Leiden tijdens de bouw gewoon in gebruik is. Dit betekent dat geluidsoverlast zoveel mogelijk moeten voorkomen, zeker in de toetsweken die binnenkort gepland staan. Verder is de hogeschool locatie aan de Zernikedreef relatief klein, wat inhoudt dat de ruimte op de bouwplaats beperkt is.

Een atrium verbindt straks de nieuwe vleugel met de achterzijde van de bestaande bebouwing van de hogeschool. Aan de buitenzijde sluit de nieuwbouw naadloos aan op het bestaande gebouw. De nieuwbouw heeft een oppervlakte van 9.600 vierkante meter en is nodig vanwege de flinke groei die Hogeschool Leiden de laatste jaren heeft doorgemaakt. De oplevering staat gepland voor eind 2022.