Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Over

Thema

Goud en twee keer brons: meer medailles voor Hogeschool Leiden in EW Beste Studies

4 oktober 2023 - Hogeschool Leiden is in het jaarlijkse onderzoek naar de kwaliteit van hogescholen en universiteiten van EW (voorheen Elsevier) flink gestegen wat betreft het aantal toegekende medailles.

Het weekblad heeft 2.301 opleidingen binnen het hoger onderwijs op basis van de waarderingen van studenten in de Nationale Studenten Enquête 2023 (NSE) langs de meetlat gelegd. In de vorige editie van EW Beste Studies ontving één opleiding van Hogeschool Leiden een bronzen medaille. Dit jaar beklimmen we het podium met maar liefst één gouden en twee bronzen medailles. Van alle brede hogescholen scoort Hogeschool Leiden in de medaillespiegel het beste van alle hogescholen in de Randstad.

Gouden medaille

De bacheloropleiding Vaktherapie van Hogeschool Leiden ontving dit jaar van EW – na tweemaal een bronzen medaille op rij  – een gouden medaille. Dit houdt in dat de studenttevredenheid al drie jaar op minimaal vijf items hoger is dan het sectorgemiddelde. De uitslag is mede gebaseerd op een andere systematiek dan voorheen door EW gebruikt werd.

"Het mooie aan de opleiding Vaktherapie is dat studenten zo graag naar school komen. Het is echt een community, waarin zowel studenten als docenten floreren en met elkaar goed onderwijs (waar)maken. Studenten voelen zich gezien en merken dat wat ze in de opleiding leren er echt toe doet, niet alleen voor het beroep maar ook voor het leven. Er wordt succesvol en met plezier samengewerkt, ook door studenten uit verschillende studiejaren. We leren op deze manier zeer veel van elkaar. Het is fijn dat studenten dit ook zo ervaren en dat waarderen", aldus opleidingsmanager Simone Tak.

Bronzen medailles

Daarnaast hebben twee hbo-opleidingen van Hogeschool Leiden dit jaar een bronzen medaille weten binnen te halen, omdat ze uitzonderlijk scoren op vijf items:

  • Bacheloropleiding Bio-informatica
  • Bacheloropleiding Chemie

Toelichting bij de medailles

Voor de beoordeling van de opleidingen zijn de elf vragen uit het blok ‘tevredenheid algemeen’ van de Nationale Studenten Enquête 2023 (NSE) gebruikt. Een opleiding krijgt nu een medaille als deze op minstens vijf onderdelen aanzienlijk beter (minimaal één standaardafwijking verschil) scoort dan het sectorgemiddelde. Drie jaar aan de top levert goud op, twee jaar zilver en één jaar brons.

Bekijk hier alle resultaten op de website van EW (in te zien met abonnement op EW).