Studenten wachten onder aan de trap

Over

Thema

Collegelid Joeri van den Steenhoven herbenoemd

1 juni 2023 - Joeri van den Steenhoven (1971) is herbenoemd als lid college van bestuur door de raad van toezicht van Hogeschool Leiden. Zijn tweede termijn start op 1 september 2023.

Hij is sinds september 2019 bestuurder van Hogeschool Leiden met als portefeuille onderzoek, valorisatie en diverse onderdelen van de bedrijfsvoering. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor verschillende ambities uit de strategische agenda, waaronder de totstandkoming van het nieuwe Instellingsplan dat begin dit jaar is gepresenteerd. Sinds zijn komst heeft hij actief bijgedragen aan een sterkere, meer zichtbare verbinding van de hogeschool met de omgeving, en dat blijft hij doen.

CvB-lid Joeri van den Steenhoven

Voorzitter van de raad van toezicht Frits Bakker is blij met de herbenoeming: “Met Joeri heeft de hogeschool een zeer betrokken en ambitieuze bestuurder in huis die uitstekend past bij de veranderopgave waar de hogeschool voor staat. De afgelopen periode heeft hij daarmee een voortvarende start gemaakt. De hogeschool is beter verbonden en meer zichtbaar, het onderzoek is beter op de kaart gezet. Tegelijk voelt hij de hogeschool goed aan en heeft hij de hogeschool in lastige periodes als Corona en de overgang naar een nieuwe bestuursvoorzitter uitstekend geleid.”

Joeri ziet ernaar uit om nog een bestuursperiode door te gaan: “Ik heb het erg naar mijn zin bij Hogeschool Leiden en ik ben nog niet klaar. We zijn bezig met verschillende veranderingen, zoals de doorontwikkeling van het praktijkgericht onderzoek, de onderwijslogistiek en het verbeteren van onze communicatie en verbinding met de omgeving. Ik voel me thuis hier. Het is een prachtige hogeschool, een betrokken leergemeenschap met bevlogen medewerkers en studenten. Ik wil mij graag nog een periode inzetten voor de hogeschool om de beloften die we in ons instellingsplan hebben geformuleerd, samen verder vorm te geven.”