Hogeschool Leiden

Over

Thema

Next Level

Voor een goed begin van jouw loopbaan

Ben jij net afgestudeerd of bijna klaar met jouw opleiding bij Hogeschool Leiden? Kom dan naar Next Level op vrijdag 24 mei. Een middag vol met tips, tricks en info voor een soepele start in jouw loopbaan. Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom staat er een team van experts klaar om jou hiermee te helpen.
 

Programma

Tijd Onderdeel
14.45 -15.00 uur Inloop
15.00 - 15.45 uur Feestelijke opening en een Spoedcursus Geluk door Lonneke van Dasler
16.00 -16.30 uur Activiteiten en workshops
16.45 - 17.15 uur Activiteiten en workshops
17.15 -18.00 uur Vrijdagmiddagborrel


 

Ben jij erbij?

In je studentenmail vind je een uitnodiging voor dit event. Geen mail gehad, maar heb je wel interesse om deel te nemen? Laat het dan even weten via dit contactformulier.
 

Workshops en activiteiten

Wat kun je verwachten? Of je nu op zoek bent naar de perfecte baan of al een contract hebt ondertekend: wij hebben een divers aanbod van handige workshops en activiteiten om je verder te helpen.

Activiteit Beschrijving
Leer onderhandelen met ChatGPT Of je nu al een baan hebt of nog niet, er komt altijd een moment om (opnieuw) te onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. In deze workshop leer je hoe je dit kunt oefenen met ChatGPT.
Financiële Vrijheid  Gevangen in een gouden kooi: zo noemen ze het wanneer je vast zit in een baan vanwege de angst om een vast inkomen te verliezen. In deze workshop leer je hoe je voor een financiële buffer zorgt. Daarmee houd je de vrijheid om te kiezen voor een baan die het beste bij je past. 
Maak kennis met… Zou jij weleens willen weten hoe het eraan toegaat in een groot internationaal bedrijf of in de politiek, of ben je benieuwd of een eigen start-up iets voor jou zou kunnen zijn? Werk je het liefst alleen of in een team? Word jij blij van structuur of krijg jij energie van flexibele werktijden? Kom aan tafel bij werkgevers van verschillende type bedrijven en organisaties en ontdek welke werkcultuur goed bij jou past. 
Opvallen met jouw LinkedIn Je hebt een LinkedIn-profiel aangemaakt, maar wat nu? Hoe maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden van deze netwerktool zodat jij opvalt tussen de rest? Leer in deze workshop handige tips & tricks en pas ze gelijk toe op jouw profiel.
Hoe overleef ik mijn eerste baan? Je bent door alle sollicitatierondes gekomen en hebt een baan gekregen. Hoera! Maar als kersverse arbeidskracht is het best even wennen. Nieuwe mensen, nieuwe omgeving, nieuwe uitdagingen en nog niet veel ervaring. Krijg in deze workshop tips over hoe je om kunt gaan met de onzekerheden in deze fase.
Alle ballen in de lucht: hoe dan? Heb je tijdens je studie ook wel eens het gevoel gehad dat er van alle kanten aandacht van je wordt gevraagd, dat je op tien plekken tegelijk moet zijn en dat het soms allemaal even te veel wordt? Een eerste baan daagt je net als je studie (en misschien nog wel meer) uit om alle ballen hoog te houden. Tijdens deze workshop word je je bewust van hoe in balans je bent, wat het belang is van een gezonde balans en krijg je tips om een gezonde balans te behouden. Zo houd je je hoofd koel tijdens je eerste baan!
Persoonlijke cv-check Krijg feedback van experts op jouw cv en/of motivatiebrief en vergroot de kans dat jij jezelf op een authentieke en optimale manier presenteert aan je toekomstige werkgever.
Panel met ervaringsdeskundigen: doorstuderen Studenten vertellen over hun keuze om na het hbo te kiezen voor een vervolgopleiding. Welke mogelijkheden zijn er, hoe hebben ze hun keuze gemaakt en hoe is het om met je diploma op zak weer de collegebanken in te duiken?
Panel met ervaringsdeskundigen: werken Studenten vertellen over hun eerste persoonlijke ervaringen in het werkveld. Hoe is het anders dan een bijbaan of stage, welke handige tips hebben ze en wat hadden ze graag zelf willen weten als starter in de arbeidsmarkt?
Professionele foto-shoot Een foto zegt meer dan duizend woorden. Kom langs voor een professionele foto-shoot en laat jouw professionele uitstraling shinen op jouw cv en  LinkedIn-profiel!

Vragen?

Heb je een vraag over het event? Neem dan contact met ons op via dit contactformulier.