Hogeschool Leiden

Over

Thema

Erik of het klein insectenboek (dansvoorstelling)

Erik Pinksterblom stapt binnen in het tot leven gekomen schilderij ‘Wollewei’ waar hij wonderbaarlijke avonturen beleeft met insecten die toch veel op mensen lijken. Lukt het hem om weer veilig thuis te komen in de mensenwereld?

Boven het bed van Erik hangt het schilder ‘Wollewei’. Erik verlangt er vurig naar eens in het schilderij te kunnen leven. En op een nacht gebeurt het. Plotseling wordt Erik heel klein en bevindt zich in het schilderij. Zo klein geworden als een vlieg waant hij zich door enorme planten met reusachtige stengels en bladeren. Overal waar hij komt, helpt hij de insecten. Hij danst tango met de bekakte wespen, maakt reggae muziek met de hommels, slaapt in het hotel van de slak en ontmoet de rups en krijgt heimwee. Lukt het Erik om de rups te laten ontpoppen? En als hij heimwee krijgt weer thuis te geraken?

DeDae is een jong euritmie dansgezelschap bestaande uit zes talentvolle dansers, waaronder alumni en docenten van de opleiding Docent Dans/Euritmie. Samen met de muziek en dansstudenten van de Hogeschool Leiden ontstaat een groot en indrukwekkend ensemble. 

Toegang is gratis. Het is mogelijk om een gast mee te nemen. Leuk voor medewerkers om hun kind(eren) mee te nemen. Leeftijd: 4 - 104 jaar.

Programma voorstelling 1

Tijd

Onderdeel
13.45 uur Inloop
14.00 uur Starttijd
15.00 uur Eindtijd

Programma voorstelling 2

Tijd

Onderdeel
15.45 uur Inloop
16.00 uur Starttijd
17.00 uur Eindtijd
17.00 - 18.00 uur

Meet en greet

Vragen en meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie over de voorstelling? Neem dan contact op met Marthy Hecker via [email protected].

Hogeschool Leiden