Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Maatschappelijke impact

Hogeschool Leiden heeft zich de afgelopen jaren als een maatschappelijk verantwoordelijke hogeschool getoond en wil dat ook in de toekomst blijven doen. Onze binding met de maatschappij is sterk.

Onze maatschappelijke opdracht

De uitdagingen voor het hoger beroepsonderwijs zijn complex en veranderen voortdurend. Als hogeschool willen we een waardevolle bijdrage leveren aan het helpen oplossen van de vraagstukken die hieruit voortkomen. Daarom verleggen wij onze koers op een aantal punten ten opzichte van voorgaande jaren. Zo kunnen we goed invulling blijven geven aan onze maatschappelijke opdracht. 

Bij Hogeschool Leiden werken we met elkaar aan een betere toekomst: voor onze studenten, onze partners en de samenleving. Samen leiden we gekwalificeerde professionals op die de toekomst met vertrouwen en optimisme tegemoet treden omdat zij over de juiste kennis en vaardigheden beschikken. Daarnaast doen we relevant onderzoek waarmee we professionals helpen hun beroepspraktijk te vernieuwen en te verbeteren.

We creƫren impact door samen met anderen oplossingen voor maatschappelijke problemen te vinden, en door te leren hoe die oplossingen toegepast kunnen worden in de praktijk. Dit alles krijgt vorm in onze hechte leergemeenschap waarin we ruimte bieden voor eigen initiatief, voor ontwikkeling en reflectie, en waarin oog is voor elkaar. Kortom, we zijn een hogeschool die beloftevol naar de toekomst kijkt.

Meer weten?

Kijk ook even op deze pagina's

Meer over studeren en stage lopen in het buitenland

Internationalisering

Ga naar Internationalisering
Meer over duurzaamheid

Duurzaamheid

Ga naar Duurzaamheid
Meer over inclusie

Inclusie

Ga naar Inclusie
Meer over onderwijsvisie

Onderwijsvisie

Ga naar Onderwijsvisie
Meer over studeren en stage lopen in het buitenland

Internationalisering

Ga naar Internationalisering
Meer over duurzaamheid

Duurzaamheid

Ga naar Duurzaamheid
Meer over inclusie

Inclusie

Ga naar Inclusie
Meer over onderwijsvisie

Onderwijsvisie

Ga naar Onderwijsvisie

UNESCO-scholennetwerk 

Hogeschool Leiden is in 2011 toegetreden tot het netwerk van UNESCO-scholen, dat wereldwijd zo'n 9.000 scholen omvat. De hogeschool heeft dit initiatief genomen om de maatschappelijke verantwoordelijkheid die de school uitdraagt, nog meer gezicht te geven. Hogeschool Leiden integreert al jaren een aantal van de met UNESCO geassocieerde thema's in haar curricula. Wij leiden daarbij studenten op vanuit het idee dat ze deel uitmaken van een groter geheel. Vanuit die context leren ze zelf bij te dragen aan de ontwikkeling van de maatschappij en zich daar ook verantwoordelijk voor te voelen. Bekijk de website van UNESCO-scholen voor meer informatie.

Logo Unesco en Hogeschool Leiden