Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Systemisch Werk

Door systemisch te kijken naar je organisatie krijg je een nieuwe blik op de dynamieken die dienend en lastig zijn binnen jouw team. Samen onderzoeken jullie de patronen in de groep en de historie van het team of de klas. Door deze dynamieken aandacht te geven en ze op de juiste plek in het systeem te plaatsen, kan de energie weer gaan stromen en komt er beweging op gang.

Naar scholingsaanbod Systemisch Werk
Expertisegebied: Systemisch Werk

Blootleggen onderliggende dynamiek

Is er binnen jouw school sprake van bepaalde hardnekkige problemen? Zoals een gebrek aan verandering ondanks inzet, ziekteverzuim of herhaalde kwesties zoals pesten in de klas? Het kan lijken alsof je er als leidinggevende of leerkracht weinig aan kunt doen. Onze ervaring is dat Systemisch Werk binnen het groepsproces snel de onderliggende dynamiek en patronen blootlegt. Waardoor je met de juiste aanpak effectieve doorbraken kunt realiseren. En jij op jouw school voor iedere leerling en teamlid weer een prettige leer- en sociale werkomgeving kunt creëren.

Twee paar voeten lopen achter elkaar

Vind je cursus

Organisatie opstelling

Bij Centrum onderwijs & innovatie Leiden begeleiden we organisatie opstellingen in het gehele onderwijs, po, vo, mbo, hbo en wo en het sociale domein. Bij een terugkerend thema op iedere werkvloer kan een organisatie opstelling dienend zijn. We sluiten daarbij aan bij jouw vraag met een opstelling op maat.

Lees verder

Maatschappelijke opstelling

Bezoek bij interesse voor een maatschappelijke opstelling eens onze inloopmiddag over systemisch werken die wij geregeld organiseren. Om hieraan mee te kunnen doen hoef je niks te ‘kunnen’. We leggen je dan graag alles uit. 

Lees verder

Persoonlijk advies op maat

Groeien als professional

Wil je investeren in de groei en ontwikkeling van jouw organisatie? Ontvang persoonlijk advies op basis van jouw leervraag en ontdek welk ontwikkel- of maatwerktraject perfect aansluit bij jou of je team. Laat ons weten welke scholingsuitdaging je hebt of welk maatwerktraject je interesseert. Wij nemen direct contact met je op.  

Ja, ik wil een vrijblijvend adviesgesprek

Ons nascholingsaanbod

Werk je in het onderwijs en wil je je verder ontwikkelen? Centrum onderwijs & innovatie Leiden (COIL) verzorgt nascholing, advies en begeleiding voor leraren, docenten, teams en leiders in het onderwijs. Wij staan voor een duurzame ontwikkeling van het onderwijs. Dat betekent dat we ons richten op dat wat echt belangrijk is en dat we samen met jou tot oplossingen komen die jou en jouw team verder brengen, nu én in de toekomst.

Meer over COIL

Laat je horen!

Wil je hulp bij het kiezen, of meer informatie?

Bel: 071-51 88 726
Mail: [email protected]
Volg ons op LinkedIn

 

Blijf op de hoogte!

Scholing op maat

Heb je een ontwikkelvraagstuk, of interesse in een traject op maat voor jouw organisatie? Of zoek je een betekenisvolle invulling voor een studiedag? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

Vertel mij meer!

Blogs over Systemisch werk

Over de zoektocht naar de wezenlijke essentie van het onderwijs

Lees het blog

Over inzicht krijgen in de dynamiek van een groep

Lees het blog

Over het innerlijke kind van de leerkracht

Lees het blog

Over verschillende vormen van sabotage

Lees het blog

Over the emerging future

Lees het blog