Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Stages en afstudeeropdrachten aanbieden

Onze studenten werken regelmatig aan opdrachten voor bedrijven en organisaties. Zij leren en doen ervaring op, jij profiteert van hun energie en kennis. Zoek je stagiairs, van een paar weken tot een paar maanden? Lees verder over de mogelijkheden en specifieke criteria per opleiding.

Drie studenten ontmoeten elkaar bij station Leiden Centraal onderweg naar Hogeschool Leiden
Meer informatie en contactgegevens

Science and Technology

Bio-informatica
Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek
Chemie
Informatica

Management en Bedrijf

Commerciële economie
 • Meer info voor bedrijven en organisaties
 • Of neem direct contact op met Marieke Laeven- van der Poel, Stagebureau M&B.
  T: +31 (0)6 39 11 50 47
  E-mail: [email protected]
HBO-rechten
 • Meer informatie voor bedrijven en organisaties
 • Of neem direct contact op met Marieke Laeven- van der Poel, Stagebureau M&B.
  T: +31 (0)6 39 11 50 47
  E-mail: [email protected]
Human Resource Management
 • Meer info voor bedrijven en organisaties
 • Of neem direct contact op met Marieke Laeven- van der Poel, Stagebureau M&B.
  T: +31 (0)6 39 11 50 47
  E-mail: [email protected]
Sociaal Juridische Dienstverlening
 • Meer info voor bedrijven en organisaties
 • Of neem direct contact op met Marieke Laeven- van der Poel, Stagebureau M&B.
  T: +31 (0)6 39 11 50 47
  E-mail: [email protected]
Communicatie
 • Meer info voor bedrijven en organisaties
 • Of neem direct contact op met Marieke Laeven- van der Poel, Stagebureau M&B.
  T: +31 (0)6 39 11 50 47
  E-mail: [email protected]

Gezondheidszorg

Fysiotherapie
Verpleegkunde
Vaktherapie

Sociaal Werk en Toegepaste Psychologie

Sociaal Werk
Toegepaste Psychologie

Bied studenten een waardevolle ervaring

Foto van Rianca, student sociaal juridische dienstverlening
Rianca | derdejaarsstudent Sociaal Juridische Dienstverlening
Door die praktijkervaring besef ik wat voor impact mijn werk kan hebben op anderen en ben ik nog veel gemotiveerder geraakt.
Het verhaal van Rianca

Veelgestelde vragen

Hogeschool Leiden
Wanneer starten stageperiodes?

Wanneer een stageperiode start, is afhankelijk van het specifieke programma van een opleiding. 
Er starten veel stages in september, maar ook in januari en februari starten stages. Het beste is om de informatie van de specifieke opleiding te raadplegen.

Hoe lang duren stageperiodes doorgaans?

Over het algemeen varieert de duur van stages tussen de 3 en 6 maanden, maar er kunnen uitzonderingen zijn op basis van de specifieke richtlijnen van de opleiding en de branche waarin de stage plaatsvindt. Sommige stages duren enkele weken, terwijl andere stages tot een jaar of zelfs langer duren.  

Kan ik stagekansen promoten op een evenement van Hogeschool Leiden?

Dit is mogelijk. We organiseren bijvoorbeeld netwerkevenementen, carrièredagen en bedrijvenmarkten. Om deel te nemen, kun je contact opnemen met Piet-Hein van der Ploeg, adviseur externe samenwerkingen.   

Waarom stagiaires via Hogeschool Leiden?

Bij Hogeschool Leiden leren studenten door te doen, met veel aandacht voor praktijkervaring en contact met bedrijven. Als je studenten van onze hogeschool aanneemt voor een stage, krijg je enthousiaste jongeren met relevante kennis en vaardigheden. We helpen ook bedrijven graag bij het regelen van stageplekken, zodat alles soepel verloopt voor zowel de werkgever als de student. Met veel verschillende soorten studenten en allerlei opleidingen, kun je bij Hogeschool Leiden zeker iemand vinden die goed past bij wat jouw bedrijf nodig heeft.

Jouw bedrijf of organisatie
Hoe kan ik me aanmelden als bedrijf of organisatie?

Bovenin deze pagina zie je een overzicht van faculteiten en opleidingen die openstaan voor stageplekken. Klik verder voor meer specifieke informatie zoals startdata en criteria. Ook vind je hier de contactgegevens van stagebegeleiders. Voor algemene vragen of langdurige samenwerking met faculteiten kun je terecht bij Piet-Hein van der Ploeg, adviseur externe samenwerkingen.

Hoe maak ik mijn bedrijf een goede plek voor een stagiair?

Hoe je jouw bedrijf het beste kan openstellen voor stagiairs, is afhankelijk per opleiding. Neem daarom een kijkje op de specifieke pagina's. Voor algemene vragen of langdurige samenwerking met faculteiten kun je terecht bij Piet-Hein van der Ploeg, adviseur externe samenwerkingen.

Welke ondersteuning biedt Hogeschool Leiden mij als begeleider?

Hogeschool Leiden biedt verschillende vormen van ondersteuning. Bijvoorbeeld:

 • Advies en begeleiding: Hogeschool Leiden kan bedrijven adviseren over het opzetten van geschikte stageplaatsen en het formuleren van stageopdrachten die aansluiten bij de leerdoelen van studenten.
 • Werving en selectie: De hogeschool kan helpen bij het werven en selecteren van geschikte stagiairs door het plaatsen van vacatures op haar platformen en het doorsturen van geschikte kandidaten.
 • Trainingsmogelijkheden: Hogeschool Leiden kan bedrijven ondersteunen door trainingsmogelijkheden aan te bieden voor stagebegeleiders, zodat zij goed voorbereid zijn om studenten tijdens hun stageperiode te begeleiden en te ondersteunen.
 • Evaluatie en feedback: De hogeschool kan bedrijven ondersteunen bij het evalueren van de stageperiode en het verstrekken van feedback aan zowel de studenten als de stagebegeleiders, om de kwaliteit van de stage-ervaring te verbeteren.
 • Netwerkevenementen: Hogeschool Leiden organiseert regelmatig netwerkevenementen waar bedrijven en studenten elkaar kunnen ontmoeten en potentiële stageplaatsen kunnen bespreken. 

Ervaringen uit het werkveld

De ervaring van Serina

Stageverhaal

"In het vierde jaar wilde ik iets totaal anders, want voor mij voelde dat als hét moment om dingen uit te proberen. Ik wilde zoveel mogelijk ervaringen opdoen en ik had al kennis van de VGZ, omdat ik daar heel lang vrijwilligerswerk heb gedaan. Daarom was mijn eindstage in de ouderenzorg. Ik werkte voornamelijk met dementerende of ouderen met andere soorten geheugenproblemen. Hier bleek dat ik dat zo leuk vond, dat ik nu ook een baan heb in de ouderenzorg. Hier ga ik starten nadat ik klaar ben met de studie." - Serina, student Vaktherapie

Lees Serina's hele verhaal

Slachtofferloket Den Haag

Bedrijfsverhaal
Bedrijfsverhaal

"Wij hebben op dit moment een stagiair van de opleiding ( Sociaal Juridische Dienstverlening) van Hogeschool Leiden bij ons een derdejaars meewerkstage lopen. Dit bevalt goed. We hebben te maken met een leergierige stagiair, die het naadje van de kous wil weten, dat is erg prettig. Daarbij merken wij dat de huidige stagiairs echt een kind van hun tijd zijn en digitaal zeer gewiekst zijn, waar wij soms nog wat van kunnen leren. Binnen onze organisatie werken stagiairs mee in een callcenter waar ze vragen beantwoorden en hun theorie om kunnen zetten naar de praktijk, uiteraard moeten ze hiervoor over verbale en sociale vaardigheden beschikken. Uiteindelijk snijdt het mes altijd aan twee kanten en hopelijk hebben wij er dan weer een ambassadeur voor het slachtoffer bij." Dik Johan Veldhuizen, Coördinator