Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Betekenisvolle Leerprocessen

Of je nu leraar, docent, trainer of coach bent, jij speelt een cruciale rol in het leerproces van anderen. Bij Centrum Onderwijs & Innovatie Leiden begrijpen we dat het hierbij om meer draait dan alleen om kennisoverdracht. Het gaat om het ontwerpen van Betekenisvolle Leerprocessen en het creëren van een inspirerende setting waarin leren tot leven komt.

Bekijk onze cursussen
Expertisegebied: Betekenisvolle Leerprocessen

Betekenisvolle leerprocessen betekent meer dan alleen kennisoverdracht. Als leraar, docent, trainer of coach begeleid je anderen in hun leerproces. Je sluit aan bij wat de ander al kan of weet en vervolgens begeleid je de ander in de eigen ontwikkeling. Je ontwerpt hiervoor leerprocessen én je kunt een setting creëren waarin de ander tot leren kan komen. Een setting waarin ruimte is voor de lerende, waarin de visie en waarden merkbaar zijn, waarin leren betekenisvol is. Lees meer over wat Centrum onderwijs & innovatie Leiden (COIL) je kan bieden binnen dit expertisegebied.

Vind je cursus

hbo-docent
In de training van COIL heb ik daar waardevolle tools gekregen. Mijn collega’s komen nu zelfs bij mij voor advies.
Kleuters liggend tegen een boom Betekenisvolle leerprocessen

Ervaring van een hbo docent

"Ik wilde me graag verder ontwikkelen in mijn docentschap. Maar ja, wat kies je dan? Toen ik op de webpagina van COIL las over Betekenisvolle Leerprocessen, sprak de visie mij erg aan. In mijn organisatie hebben we het vaak over intrinsieke motivatie en eigenaarschap van studenten, maar ik vond het moeilijk om dit als docent te realiseren. In de training van COIL heb ik hele waardevolle tools gekregen. Mijn collega's komen zelfs nu naar mij voor advies." 

Maatwerk voor jouw team

Cultuur en overtuigingen zijn richtinggevend voor wat mensen in een team delen en laten zien in hun gedrag. Als teamlid draag je hier aan bij, doorgaans onbewust. We laten vaak (onbewust) gedrag zien en de vraag is in welke mate dit bijdraagt aan een goed draaiende (school)organisatie. We denken graag mee over een op maat programma.

Bekijk de maatwerk-cursussen

Annemieke van Grol

COIL Expert Betekenisvolle Leerprocessen
foto van Annemieke van Grol

Marije Kortenoeven

COIL Expert Betekenisvolle Leerprocessen
foto van Marije Kortenoeven

Ons nascholingsaanbod

Werk je in het onderwijs en wil je je verder ontwikkelen? Centrum onderwijs & innovatie Leiden (COIL) verzorgt nascholing, advies en begeleiding voor leraren, docenten, teams en leiders in het onderwijs. Wij staan voor een duurzame ontwikkeling van het onderwijs. Dat betekent dat we ons richten op dat wat echt belangrijk is en dat we samen met jou tot oplossingen komen die jou en jouw team verder brengen, nu én in de toekomst.

Meer over COIL

Vragen of even sparren?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact ons op. Ons expertteam helpt je graag op weg. Bel ons: 071-51 88 726. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook.

Of neem alvast een kijkje op LinkedIn.

Lees meer op LinkedIn