Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Ons onderwijs

Kies je voor Hogeschool Leiden, dan kun je rekenen op kleinschalig onderwijs. We leggen de nadruk op zowel professionele als persoonlijke groei. Onze doelstelling is dat afgestudeerdeneen positieve impact hebben in een wereld die voortdurend verandert.

We leiden betrokken, bevlogen en betekenisvol op

Betrokken

We zijn betrokken bij onze studenten. Om die betrokkenheid te realiseren, organiseren we ons onderwijs kleinschalig. We weten wie onze studenten zijn en wat hen verder helpt. 

Bevlogen

We zijn bevlogen over het opleiden voor en onderzoeken en vernieuwen van de beroepspraktijk. Daarom dagen we studenten uit het beste uit zichzelf te halen. 

Betekenisvol

We realiseren betekenisvol onderwijs. De bereidheid tot het leren van en met elkaar begint bij het leren kennen van jezelf en van de ander, bij ontmoeting en contact. 

5 onderwijsprincipes

Onderwijsprincipes in de praktijk

We hanteren vijf fundamentele onderwijsprincipes om ons onderwijs vorm te geven. Hiernaast lichten we we deze principes kort toe.

Ons voornaamste doel met ons onderwijs? Jou in staat stellen om actief en succesvol te kunnen studeren.

Meer informatie
  1. Een vliegende start. Vanaf je eerste bezoek aan onze website of Open Dag willen we je helpen met het maken van de juiste studiekeuze. Vervolgens maak je kennis met medestudenten en krijg je een goed beeld van wat we van je verwachten en schetsen we een beeld van wat je van ons mag verwachten.
  2. Uitdagend en beroepsgericht opleiden. We leiden je op voor een complexe en veranderende beroepspraktijk. Zodat je een positieve bijdrage kunt leveren aan de wereld.
  3. Een activerende blend. Je krijgt een mix van lessen op school en online. En we zorgen dat je je hersens echt moet laten kraken. Zo ben je betrokken bij je studie, onthoud je informatie beter en kun je je kennis beter inzetten.
  4. Betekenisvol begeleiden. Hogeschool Leiden wil dat elke student zich gezien en gezorgd voelt. Wewillen dat je je welkom, thuis en veilig voelt. En we bieden de begeleiding die je nodig hebt.
  5. Toetsen om te leren. Toetsing geeft inzicht in hoe het leren gaat. En de mogelijkheid om de leer- en onderwijsactiviteiten aan te passen. Om het leren uitdagend te maken, werk je aan beroepsproducten of handelingen die je in het echte leven ook tegenkomt.

Meer weten?

Meer informatie over de ontwerpprincipes vind je in de publicatie.

Bekijk de ontwerpprincipes

Illustratie waarop de 5 ontwerpprincipes staan