Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

LevelUp

Module
  • Duur: in overleg
  • Start: 28 augustus
  • Prijs: variabel
  • Microcredential
Ik heb interesse

LevelUp biedt jou de kans om in losse modules vakken van de flexibele deeltijd pabo te volgen. Zo bouw je verder aan je pedagogische en didactische kennis en vaardigheden en kan jouw onderwijstalent optimaal benut worden in het basisonderwijs. Uiteraard oefen en leer je veel in de praktijk op jouw stage-, of werkplek.

LevelUp kenmerkt zich door maatwerk en persoonlijke begeleiding waarbij we ook inzetten op persoonlijk leiderschap. Op die manier kun je zelfverzekerd de lessen aan de pabo volgen en weet je goed wat je te wachten staat.

Iets voor jou?

Deze route is voor iedereen die minimaal een mbo4-opleiding heeft afgerond en (nog) niet de volledige pabo-opleiding wil volgen. Het maakt niet uit of je al in het onderwijs werkt, of juist vanuit een andere branche wilt overstappen naar het basisonderwijs. Je kunt je met LevelUp stapsgewijs verder bekwamen.

Drie voorbeelden

1

Je bent nu tandartsassistent en je wilt ontdekken of de pabo iets voor jou is. Je kunt gewoon blijven werken in je huidige baan, maar we vinden het wel belangrijk dat je gaat leren in praktijk dus loop je één dag per week stage.

2

Je werkt als onderwijsassistent of als leraarondersteuner in het onderwijs en je wilt je verder ontwikkelen, passend bij jouw situatie en talenten. Een deeltijdstudie vraagt op dit moment te veel van je tijd en inzet. Herkenbaar? Dan zit je goed bij LevelUp! Stippel je eigen pad uit en bepaal zelf hoeveel tijd je wilt besteden aan je opleiding.

3

Je werkt als vakdocent in het onderwijs en je wilt je verder bekwamen in je pedagogische en didactische vaardigheden.

Over de modules

Je begint met de basismodule pedagogiek en didactiek, daarna bepaal je zelf je route. We helpen je samen met je werkplekbegeleider om deze keuze te maken en stellen zo samen jouw eigen scholingsplan op. Veel LevelUppers kiezen na de basismodules voor taal en/of rekenen om zo vervolgens deze vakken te gaan geven op een basisschool. Je kunt ook de richting van het jonge kind kiezen, waardoor je vooral bij de kleuters ingezet kan worden. Maar denk ook aan een specialisatie in wereldoriëntatie of kunst. Jij bepaalt!

Wij ondersteunen je bij deze keuzes door samen met jou te onderzoeken waar je talenten liggen en waar je zelf blij van wordt. Door direct je werkplek erbij te betrekken, willen we vanaf het begin de mogelijkheden van de school bespreken, zodat je optimaal in je kracht wordt gezet na het volgen van je eigen ontwikkeltraject.

Wat levert het je op?

Na het afronden van de modules ontvang je zogeheten microcredentials, een landelijk erkend digitaal certificaat. Met de benodigde kennis en vaardigheden op zak kun je nu specifieker ingezet worden op een basisschool. Een win-winsituatie voor de kinderen, het team en jou!

Mocht je later toch nog de pabo willen volgen, dan krijg je voor de al afgeronde modules vrijstelling en kun je alsnog je pabo-diploma halen.

Programma

Tijdens het opleidingstraject koppelen we de theorie steeds aan de praktijk. Op je werkplek/stageplek ga jij hiermee oefenen. Het is daarom van belang dat je minimaal één dag in de week in de praktijk werkzaam bent. We kunnen je helpen met het vinden van een geschikte plek.

Werkwijze

Hoe? Jij bepaalt! Jij bepaalt de route. Jij bepaalt het tempo. Jij bepaalt de duur. 

Je start met het volgen van de basismodule pedagogiek en didactiek. Daarna bepaal jij jouw eigen route en bepaal je zelf het tempo en de duur hiervan.

We helpen je samen met je werkplekbegeleider deze keuze te maken en stellen zo met jou je eigen scholingsplan op. Wij leveren maatwerk door eerst in kaart te brengen waar jij staat en waar jij heen wil. We stellen in gezamenlijkheid een persoonlijk scholings-, begeleidings- en ontwikkelplan op om zo doelgericht te werken aan jouw ontwikkeling. Wij bieden begeleiding en een passend scholingsaanbod.

Je stage- of werkplek biedt je een passende leerplek met begeleiding op maat. Hierbij is een nauwe samenwerking met de school en het bestuur nodig om jou optimaal te begeleiden en om goed aan te kunnen sluiten bij jouw kwaliteiten. Tevens zouden wij graag vooraf al bespreken wat de mogelijkheden qua inzet op een school zijn zodat de verwachtingen vooraf voor iedereen helder zijn. Zo heb jij een fijne start van je LevelUp.

Mogelijkheden

Veel LevelUppers kiezen na de basismodules voor taal en/of rekenen om zo vervolgens deze vakken te gaan geven op een basisschool. Je kunt ook de richting van het jonge kind kiezen waardoor je vooral bij de kleuters ingezet kan worden. Maar denk ook aan een specialisatie in wereldoriëntatie of kunst. Jij bepaalt!

Wij ondersteunen je bij deze keuzes door samen met jou te onderzoeken waar je talenten liggen en waar je zelf blij van wordt. Door direct je werkplek erbij te betrekken willen we ook bij de start de mogelijkheden van de school bespreken zodat je echt in je kracht kan worden gezet na het volgen van je eigen ontwikkeltraject.

Voorbeelden:

  • Je bent nu tandartsassistent en je wilt ontdekken of de pabo iets voor jou is. Je kunt gewoon blijven werken in je huidige werk maar we vinden het wel belangrijk dat je gaat leren in praktijk dus loop je één dag per week stage.
  • Je werkt als onderwijsassistent of als leraarondersteuner in het onderwijs en je wilt je verder ontwikkelen, passend bij jouw situatie en talenten. Een deeltijdstudie vraagt op dit moment te veel van je tijd en inzet.
  • Je werkt als vakdocent in het onderwijs en je wilt je verder bekwamen in je pedagogische en didactische vaardigheden.

Herkenbaar? Dan zit je goed bij LevelUp! Stippel je eigen pad uit en bepaal zelf hoeveel tijd je wilt besteden aan je opleiding. 

Instromen deeltijdopleiding

Wil je gedurende of na het afronden van het LevelUp traject je verder doorontwikkelen tot volledig bevoegd leraar basisonderwijs, dan kan je ervoor kiezen om bij ons de flexibele deeltijd pabo te gaan volgen. Eventuele toelatingstoetsen dien je nog wel te behalen, maar de reeds behaalde leeruitkomsten vanuit LevelUp heb je vast op zak. Dat maakt dat je meer tijd overhoudt om te besteden aan de andere vakken of de eerste periode een minder intensief programma kunt volgen.

LevelUp is niet een route om te versnellen. Wel een route om je in je eigen tempo en volgorde te professionaliseren en gericht ervaring en kennis op te doen.

Puur praktisch

Data en locatie

Jij bepaalt zelf de duur van je traject, afhankelijk van je wensen. De modules kun je volgen bij de pabo op Hogeschool Leiden.
Start 28 augustus 2024, november 2024 en februari 2025.

Certificaat en Kosten

Certificaat

Na het volgen van de modules ontvang je Microcredentials.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid modules die je kiest.
De basismodule pedagogiek en didactiek kost € 2600,-.

Besluit je vervolgens om door te gaan dan betaal je per route € 1800,-
Je kan kiezen uit de rekenroute, de taalroute of de route van het jonge kind.

Keuze gemaakt?

Keuze gemaakt?

Leuk! We kijken uit naar je komst. Schrijf je zo snel mogelijk in door te mailen naar Centrum onderwijs & innovatie Leiden t.a.v Annemieke van Grol.

Ik heb interesse

Laat je horen!

Wil je hulp bij het kiezen, of meer informatie?

Bel: 071-51 88 726
Mail: [email protected]
Volg ons op LinkedIn

 

Blijf op de hoogte!

Centrum onderwijs & innovatie Leiden

Werk je in het onderwijs en wil je je verder ontwikkelen? Centrum onderwijs & innovatie Leiden (COIL) verzorgt nascholing, advies en begeleiding voor leraren, docenten, teams en leiders in het onderwijs. Wij staan voor een duurzame ontwikkeling van het onderwijs. Dat betekent dat we ons richten op dat wat echt belangrijk is en dat we samen met jou tot oplossingen komen die jou en jouw team verder brengen, nu én in de toekomst.

Meer over Centrum onderwijs & innovatie Leiden

Blijf op de hoogte

Mis de nieuwsbrief van het Centrum onderwijs & innovatie Leiden niet!

Meld je aan
Kijk nog even verder

Blijf je ontwikkelen

Leraar Basisonderwijs: Pabo zij-instroom

Zij-instroom
Lees meerover Leraar Basisonderwijs: Pabo zij-instroom
Pabo zij-instroom traject leraard leg oefening uit aan leerlingen

Leraar Basisonderwijs: Spring zij-instroom

Zij-instroom
Lees meerover Leraar Basisonderwijs: Spring zij-instroom
Pabo studente puzzelt met leerling

Leraar Basisonderwijs: Vrijeschool Pabo deeltijd

Flexibele deeltijd
Lees meerover Leraar Basisonderwijs: Vrijeschool Pabo deeltijd
Vrijeschool pabo leerlingen doen opdracht met leerkracht erbij

Algemene voorwaarden

Voor alle post-hbo opleidingen, cursussen en maatwerktrajecten gelden de algemene leverings- en annuleringsvoorwaarden van Hogeschool Leiden.