Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Toegankelijkheidsverklaring

Wij geloven dat iedereen gelijke kansen verdient om te leren en te groeien. Door onze website en digitale middelen toegankelijk te maken, zorgen we ervoor dat al onze bezoekers kunnen profiteren van wat we te bieden hebben. Bovendien voldoen we zo aan wettelijke vereisten en ethische normen die gelijke toegang tot informatie en diensten waarborgen.

Digitale toegankelijkheid

Wij vinden het als hogeschool belangrijk dat onze website toegankelijk is voor iedereen. Ook voor bezoekers met een functiebeperking. Daarom willen we met hsleiden.nl voldoen aan de WCAG, een internationale standaard voor digitale toeganke­lijkheid. Zo'n 4 miljoen Nederlanders hebben een functiebeperking die invloed heeft op de manier waarop zij het internet gebruiken. Denk aan mensen die blind of slechtziend zijn, of geen muis kunnen gebruiken. Tegenwoordig zijn mobiele telefoons, computers en het internet geen luxe meer, maar noodzaak om zelfstandig mee te doen in de maatschappij. Daarom willen we als hogeschool online toegankelijk zijn voor iedereen.

Hoe toegankelijk is onze website?

Om ervoor te zorgen dat onze website zo toegankelijk mogelijk is, onderzoeken specialisten onze website om de paar jaar. Het meest recente onderzoeksverslag is via de knop hieronder te vinden.

Het volledige rapport

Minder toegankelijk op deze website

De volgende componenten op onze website zijn momenteel nog niet of verminderd toegankelijk:

  • PDF's 
  • Video's

Wij doen onze uiterste best om dit zo spoedig mogelijk te verbeteren.

Onze maatregelen

Hogeschool Leiden neemt de volgende maatregelen om de digitale toegankelijkheid van hsleiden.nl te vergroten:

  • Het onderhoud van onze website wordt uitgevoerd door experts met ervaring op het gebied van digitale toegankelijkheid.
  • Periodiek worden automatische scans uitgevoerd en elke 2 jaar wordt er een handmatig onderzoek uitgevoerd door een externe partij.
  • Onze webredacteuren worden getraind op kennis van digitale toegankel­ijkheid en het schrijven en aanbieden van toeganke­lijke content.
     

Problemen?

Kom je een probleem tegen met de toegankelijkheid van onze website? Stuur ons een mail op naar [email protected]. We horen daarbij graag op welke pagina het probleem zich voordoet. Waar mogelijk zoeken we een passende oplossing.

Meer weten?

Meer weten over webtoegankelijkheid?

Op de website DigiToegankelijk vind je meer informatie over digitale toeganke­lijkheid.

Ga naar de website