Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Dit is Hogeschool Leiden

Bij Hogeschool Leiden zien we wie je bent, wat je kunt, wat je nodig hebt. En we zien waar de maatschappij om vraagt. Studenten, docenten, onderzoekers en professionals gaan daar samen mee aan de slag. Zo maken we impact op de toekomst.

Een groep studenten zit en staat voor Hogeschool Leiden en praten geamuseerd
Hogeschool Leiden
Drie studenten presenteren hun communicatieproject voor de klas met whiteboard en post-its

Goed kijken en luisteren is het begin van alle kennis en ontwikkeling. Het is ook de kracht van Hogeschool Leiden. Want Hogeschool Leiden is kleinschalig en persoonlijk georganiseerd. We weten wat de behoeften zijn van onze studenten, werkenden en partners. We weten wat zij nodig hebben en geven hen de juiste ondersteuning. Tegelijkertijd dagen we hen ook uit het beste uit zichzelf te halen. 

Vragen uit de praktijk zijn bij ons het startpunt. Vandaaruit leveren wij hoogwaardig onderwijs en onderzoek, en vernieuwen we de praktijk. Studenten, docenten, onderzoekers en professionals trekken daarin samen op. Want dat zijn bij ons geen gescheiden werelden. Juist door goed naar elkaar te luisteren dragen wij bij aan een mooiere maatschappij.

Hogeschool Leiden. Gezien en gehoord.

Waar wij voor staan

Betrokken

We zijn een betrokken hogeschool. Om die betrokkenheid te realiseren, organiseren we ons onderwijs kleinschalig. We weten wie onze studenten, partners en medewerkers zijn en wat hen verder helpt. 

Bevlogen

We zijn bevlogen over het opleiden voor en onderzoeken en vernieuwen van de beroepspraktijk. Daarom dagen we onze studenten én medewerkers uit het beste uit zichzelf te halen. 

Betekenisvol

We zijn een betekenisvolle partner in de samenwerking met onze omgeving. Onze opleidingen en praktijkgericht onderzoek zijn maatschappelijk relevant, én we spelen in op actuele ontwikkelingen in de beroepspraktijk en de samenleving.

Aantal studenten

12.000

studenten voltijd, deeltijd en duaal

Aantal medewerkers

1.500

medewerkers in onderwijs, onderzoek en ondersteuning

Meer weten?

Ontdek meer over Hogeschool Leiden

Waar staat Hogeschool Leiden voor

Impact

Ga naar Impact
Ons Verhaal

Organisatie

Ga naar organisatie
Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Nieuws

Ga naar nieuws
Bekijk alle evenementen

Agenda

Ga naar agenda
Waar staat Hogeschool Leiden voor

Impact

Ga naar Impact
Ons Verhaal

Organisatie

Ga naar organisatie
Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Nieuws

Ga naar nieuws
Bekijk alle evenementen

Agenda

Ga naar agenda