Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Samenwerken bij onderzoek

Wil jij bijdragen aan een van onze onderzoeken? Of op een andere manier met onze experts samenwerken? Hier vind je de juiste informatie. Onze lectoren doen samen met (docent)onderzoekers, promovendi, studenten en werkveldpartners onderzoek naar relevante vragen uit de beroepspraktijk. Neem contact op via de contactgegevens van de kenniscentra die voor jou interessant zijn. Samen kunnen we maatschappelijke impact maken.

Binnen Hogeschool Leiden doen we onderzoek binnen vijf zogeheten kenniscentra. Elk kenniscentrum heeft een eigen onderzoeksprogramma. Dit programma bevat onderzoeksthema’s die relevant zijn voor het onderwijs en de beroepspraktijk waaraan de onderzoeksgroepen verbonden zijn. Tussen de kenniscentra wordt intensief samengewerkt over de grenzen van opleidingen en disciplines heen. Hiermee vergroten we de kennisontwikkeling binnen en buiten de hogeschool.

Duurzaam Organiseren
 

De sleutel tot verandering naar een duurzame maatschappij ligt bij de jongeren van nu en het werkveld. Daarom zet het kenniscentrum Duurzaam Organiseren zich in om via het onderwijs tot een sustainable maatschappij te komen.

Meer informatie

Tanja Neijboer

Programmamanager Duurzaam Organiseren
Tanja Neijboer

Leiden Centre for Applied Bioscience
 

Het Leiden Centre for Applied Bioscience (LCAB) werkt binnen het thema Biodiversiteit en Gezondheid samen met partners in het Leiden Bio Science Park en daarbuiten.

Meer informatie

Walter Zuijderduin

Programmamanager LCAB
portretfoto walter zuijderduin

Professionaliseren door Onderwijspedagogisch Praktijkonderzoek
 

Op het gebied van onderwijs zet het kenniscentrum POP zich samen met allerlei partners uit de beroepspraktijk in op kennisontwikkeling en professionalisering van zorgvuldig pedagogisch handelen in opvoedings- en onderwijspraktijken.

Meer informatie

Jarla Geerts

Programmamanager POP
Jarla Geerts, programmamanager Kenniscentrum POP

Samen Redzaam
 

Het kenniscentrum Samen Redzaam levert met behulp van praktijkonderzoek, voor en door het werkveld, een wezenlijke bijdrage aan de inclusie van (groepen) mensen in de maatschappij.

Meer informatie

Bram Loog

Programmamanager Samen Redzaam
portretfoto bram loog, programmamanager kenniscentrum samen redzaam

Vitaliteit en Eigen Regie


Het kenniscentrum Vitaliteit en Eigen Regie (VEER) onderzoekt en versterkt de vitaliteit en eigen regie van studenten en medewerkers van Hogeschool Leiden. Dit gebeurt altijd in co-creatie met de betrokkenen, het werkveld en verschillende kennispartners.

Meer informatie

Nienke Holl

Programmamanager VEER
Een rek met 3 springtouwen. Naast het rek staat een grijze pilatesbal. Er liggen 3 opgerolde yogamatten naast het rek.

Onze thema's

We doen onderzoek binnen díe thema’s waar wij juist als Hogeschool Leiden het verschil kunnen maken. De thema's sluiten nauw aan bij ons huidige aanbod aan onderwijs en praktijkgericht onderzoek, en bij de maatschappelijke uitdagingen van de regio en daarbuiten.

Duurzaamheid

Goed en toegankelijk onderwijs is cruciaal voor de ontwikkeling en het welzijn van mensen, en geldt als belangrijke basis voor een duurzame democratie. Leiden heeft een lange historie als onderwijsstad. Binnen onze hogeschool hebben we een van de grootste pabo’s van het land, met een sterk pedagogisch en innovatief karakter.

Ontdek meer over Duurzaamheid

Gezondheid en welzijn

Hogeschool Leiden heeft sinds haar oprichting en mede vanwege haar ligging op het Leiden Bio Science Park een sterke positie in de zorg en het sociaal domein. We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen vitaal blijven en worden, zodat zij actief kunnen deelnemen aan de samenleving.

Ontdek meer over Gezondheid en welzijn

Onderwijs

Goed en toegankelijk onderwijs is cruciaal voor de ontwikkeling en het welzijn van mensen, en geldt als belangrijke basis voor een duurzame democratie. Leiden heeft een lange historie als onderwijsstad. Binnen onze hogeschool hebben we een van de grootste pabo’s van het land, met een sterk pedagogisch en innovatief karakter.

Ontdek meer over Onderwijs

Veiligheid

Op het gebied van veiligheid staan we voor grote uitdagingen. Daarom willen we de komende jaren onze bijdrage aan een veilig Nederland zichtbaarder maken en onze samenwerking met politie en andere veiligheidsdiensten versterken.

Ontdek meer over Veiligheid

Onze onderzoeksprojecten

Bekijk alle projecten

Meer informatie?

Wil je meewerken aan een onderzoek? Zoek dan verder binnen een kenniscentrum of thema. Algemene vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Piet-Hein van der Ploeg, adviseur externe samenwerking. 

Piet-Hein van der Ploeg

Adviseur externe samenwerking
Piet-Hein van der Ploeg