Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Jouw hogeschool

Sta jij op een kruispunt in je carrière en zoek je naar een pad dat jouw professionele groei en persoonlijke ontwikkeling stimuleert? Ontdek dan de mogelijkheden van bij- of nascholing aan Hogeschool Leiden, gelegen in het bruisende hart van deze historische stad. Onze opleidingen, trainingen en cursussen bieden flexibiliteit, praktijkgerichte kennis en ondersteuning voor werkende professionals zoals jij.

Welkom op onze campus

Hogeschool Leiden

Op onze campus creëren we een inspirerende omgeving met moderne faciliteiten en gezellige studieplekken, perfect afgestemd op jouw leerbehoeften.

 

Ontdek onze campus
Studenten Hogeschool Leiden bij kluisjes

Wat voor onderwijs krijg je?

Succesvol studeren

Bij ons sta je centraal: of je nu je vakmanschap wilt verdiepen of een nieuwe richting inslaat. We richten ons op jouw professionele én persoonlijke groei. 

 

Meer over de onderwijsvisie
Leraar gezondheidszorg welzijn & omgangskunde docent geeft uitleg aan studenten die bij elkaar zitten en in het lesboek kijken

Wij staan voor je klaar

Leren, Werken, Groeien

Naast je werk of andere verplichtingen bijscholen of een cursus volgen brengt soms uitdagingen met zich mee. Van gesprekken met een psycholoog tot praktische workshops. Wij helpen je succesvol te zijn in je bijscholing.

Meer over ondersteuning
Header Verpleegkunde sociaal werk doorstroom
Waarom Leiden?

10 Doorslaggevende Redenen

 1. Het mooie Leiden: Leiden, een stad vol historie en cultuur, met een levendige studentengemeenschap en een rijke academische sfeer. Verrijkt met boeiende culturele en sociale activiteiten.
   
 2. Toegankelijkheid: Hogeschool Leiden biedt jou als werkende professional diverse speciale programma's zij-instromers en professionals die hun vaardigheden willen uitbreiden of verdiepen.
   
 3. Topscore: We zijn een ‘topopleiding’ met een bovengemiddelde score voor inhoud, docenten en sfeer, op basis van de hoge scores in de Keuzegids hbo 2022-2024.
   
 4. Flexibiliteit en balans: Onze avondcursussen en online modules zijn speciaal ontworpen voor werkende professionals, zodat je kunt studeren zonder je werk of gezinsleven te verstoren.
   
 5. Praktische toepassingen: Je ontwikkelt je met onze cursussen niet alleen theoretisch, maar ook praktisch. Je gaat werken met tools en technieken die je direct kunt toepassen binnen je huidige werkveld.
 1. Docenten uit het werkveld: Je leert van deskundige docenten actief in het vakgebied, waardoor je praktische inzichten en vaardigheden opdoet naast theorie.
   
 2. Centrale ligging: Onze hogeschool, gelegen in het Leiden Bio Science Park en vlakbij diverse zorg- en onderwijsinstellingen, biedt volop kansen voor samenwerking, stages, en onderzoek.
   
 3. Studieondersteuning: De hogeschool biedt studiebegeleiding, tutoring en andere ondersteunende diensten om je te helpen bij je studievoortgang. 
   
 4. Netwerkopbouw: Je kunt tijdens je deeltijdopleiding contact leggen met medestudenten en docenten die allemaal werkzaam zijn in hetzelfde vakgebied. 
   
 5. Carrièrekansen : Een deeltijdopleiding vergroot jouw kansen op promotie, een carrièreswitch of verbetering van je loopbaanmogelijkheden binnen jouw huidige werkveld.
Master Pabo studenten staan buiten en lachen met elkaar
Studenten lopen door Leiden centrum
 1. Historische charme: 
  Leiden staat bekend om zijn prachtige historische binnenstad met grachten, monumentale gebouwen en pittoreske straatjes. Als student kun je genieten van de sfeer van eeuwenoude architectuur terwijl je door de stad wandelt of fietst.
   
 2. Bruisend en gezellig: 
  Met twee grote universiteiten - de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden - is Leiden een echte studentenstad. De stad barst van de activiteiten, zoals studentenverenigingen, culturele evenementen, sportclubs en bruisende uitgaansgelegenheden. Of je nu voltijd of deeltijd studeert aan Hogeschool Leiden, het zal je niet ontbreken aan gezelligheid en dynamiek.
   
 3. Altijd iets te beleven: 
  Ondanks dat Leiden een relatief kleine stad is, biedt Leiden een rijke culturele ervaring. Met musea, theaters, bioscopen, muziekpodia en festivals is er altijd wel iets te beleven. Ook ligt Leiden gunstig tussen grote steden als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.
Mensen in boten op het water tijdens de Lakenfeesten in Leiden
Hogeschool Leiden

Het verhaal van Rosanne

Rosanne's leidinggevende vroeg haar of ze interesse had in een hbo-v opleiding bij Hogeschool Leiden. Ze was toen hoogzwanger van haar tweede kindje. 'Hoe dan?' was Rosanne's eerste reactie. 

Lees het verhaal van Rosanne
Foto van Rosanne

Het verhaal van Cecilia

Als Zuid-Afrikaanse verpleegkundige met ruim tien jaar ervaring in de kraamzorg, spoedeisende hulp en bedrijfsverpleegkunde, stelde Cecilia zich in 2019 één doel: haar BIG-registratie in Nederland behalen.

Lees het verhaal van Cecilia
Cecillia-verhaal

Het verhaal van Lisa

Het centrum van Leiden vind ik enorm gezellig. Al die studenten om me heen die buiten aan het chillen zijn. Of zelfs de drukte voor mijn deur op de stoep op vrijdagavond. Ik voelde me hier zo snel thuis in Leiden en ook meer betrokken bij mijn studie.

Lees het verhaal van Lisa
Foto van Lisa in haar keuken