Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap gaat over jou als mens en professional. Je hebt kwaliteiten, eigenschappen of vaardigheden waar je (extreem) goed in bent. Ook beschik je over valkuilen of dingen die je kunnen belemmeren in je dagelijkse activiteiten en groeiproces. Met focus op Persoonlijk leiderschap ontwikkel je zelfregie en jouw persoonlijk bewust zijn.

Naar scholingsaanbod over Persoonlijk Leiderschap
Expertisegebied: Persoonlijk Leiderschap

Groeien in Persoonlijk Leiderschap betekent bewuster handelen, ontwikkelen van zelfkennis en verantwoordelijkheid nemen voor keuzes. Hoe geef jij vorm aan jouw Persoonlijk leiderschap? Hoe neem jij verantwoordelijkheid voor jouw groei en ontwikkeling? Persoonlijk leiderschap is een van de vijf expertisegebieden van Centrum onderwijs & innovatie Leiden (COIL).

Vind je cursus

Ervaring van een leerkracht vo
Ik ben me meer bewust van mijn gedrag, waarom ik reageer zoals ik reageer.
persoonlijk_leiderschap_feedbacksessie_cursisten

Maatwerk voor jouw team

Cultuur en overtuigingen zijn richtinggevend voor wat mensen in een team delen en laten zien in hun gedrag. Als teamlid draag je hieraan bij, doorgaans onbewust. We laten vaak (onbewust) gedrag zien en de vraag is in welke mate dit bijdraagt aan een goed draaiende (school)organisatie. We denken graag mee over een op maat programma wat past bij de behoeften van het team en de organisatie.

Ervaring van een deelnemer

"Ik werk nu bijna 10 jaar in het voortgezet onderwijs en ik vind het leuk om met leerlingen te werken en hen te helpen in hun ontwikkeling. Soms vind ik het lastig om om te gaan met leerlingen die op een negatieve manier om aandacht vragen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar wat ik hierin zou kunnen doen. Ik heb bij COIL een training Persoonlijk leiderschap gedaan, specifiek over Transactionele Analyse. Dat heeft me veel inzicht gegeven in het gedrag van leerlingen en vooral heb ik veel geleerd over mezelf. Ik ben me meer bewust van mijn gedrag, waarom ik reageer zoals ik reageer. Maar ook dat ik kan kiezen om anders te reageren en dat ik zelf verantwoordelijk ben voor die keuze. Ik merk dat ik meer regie neem en dat ik me minder onzeker voel. Dit is niet alleen fijn voor mezelf, maar anderen merken het ook aan me. Ik ben echt gegroeid!"

Guus Koot

COIL Expert | Adviseur maatwerk
Guus Koot - Manager COIL
Persoonlijk leiderschap oefening maken

Persoonlijk advies op maat

Groeien als professional

Wil je investeren in de groei en ontwikkeling van jouw organisatie? Ontvang persoonlijk advies op basis van jouw leervraag en ontdek welk ontwikkel- of maatwerktraject perfect aansluit bij jou of je team. Laat ons weten welke scholingsuitdaging je hebt of welk maatwerktraject je interesseert. Wij nemen direct contact met je op.  

Ja, ik wil een vrijblijvend adviesgesprek

Centrum onderwijs & innovatie Leiden

Werk je in het onderwijs en wil je je verder ontwikkelen? Centrum onderwijs & innovatie Leiden (COIL) verzorgt nascholing, advies en begeleiding voor leraren, docenten, teams en leiders in het onderwijs. Wij staan voor een duurzame ontwikkeling van het onderwijs. Dat betekent dat we ons richten op dat wat echt belangrijk is en dat we samen met jou tot oplossingen komen die jou en jouw team verder brengen, nu én in de toekomst.

Meer over Centrum onderwijs & innovatie Leiden

Vragen of even sparren?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact ons op. Ons expertteam helpt je graag op weg. Bel ons: 071-51 88 726 of neem alvast een kijkje op LinkedIn.

Lees meer op LinkedIn