Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Onderwijsvisie

We leiden studenten op tot bekwame en bevlogen professionals die hun vak verstaan of die zich hierin nog verder willen verbeteren en ontwikkelen. Professionals die, vanuit bewuste eigen waarden, een positieve bijdrage leveren aan de veranderende wereld waarin wij leven. In ons onderwijs dragen we bij aan de professionele ontwikkeling, maar ook aan de persoonlijke groei van onze studenten.

Leraar gezondheidszorg welzijn & omgangskunde docent geeft uitleg aan studenten die bij elkaar zitten en in het lesboek kijken

We leiden betrokken, bevlogen en betekenisvol op

Betrokken

We zijn een betrokken hogeschool. Om die betrokkenheid te realiseren, organiseren we ons onderwijs kleinschalig. We weten wie onze studenten, partners en medewerkers zijn en wat hen verder helpt. 

Bevlogen

We zijn bevlogen over het opleiden voor en onderzoeken en vernieuwen van de beroepspraktijk. Daarom dagen we studenten uit het beste uit zichzelf te halen. 

Betekenisvol

We zijn een betekenisvolle partner in de samenwerking met onze omgeving. Onze opleidingen en praktijkgericht onderzoek zijn maatschappelijk relevant, én we spelen in op actuele ontwikkelingen in de beroepspraktijk en de samenleving.

Ontwerpprincipes

Hoe we invulling geven aan onze onderwijsvisie, hebben we uitgewerkt in onze vijf ontwerpprincipes:

  • Een vliegende start 
  • Uitdagend en beroepsgericht opleiden
  • Een activerende blend
  • Betekenisvol begeleiden
  • Toetsen om te leren

Onze ontwerpprincipes zijn richtinggevend voor al ons onderwijs. De ontwerpprincipes bevatten een combinatie van onze eigen kernwaarden en een bewezen effectieve aanpak. Dit maakt ze evidence informed en toegesneden op de context van onze eigen hogeschool.

Meer weten?

Meer informatie over de ontwerpprincipes vind je in de publicatie.

Bekijk de publicatie
Illustratie waarop de 5 ontwerpprincipes staan