Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Eefje Belt ontvangt de AGEM Innovation Grant van het Amsterdam UMC

30 mei 2024 | Onderzoek

Eefje Belt, programmaleider MANP en daarnaast docent onderzoeker, heeft de AGEM Innovation Grant van het Amsterdam UMC ter waarde van 25.000,- euro in ontvangst mogen nemen.

Eefje Beld ontvangt bloemen en een cheque

Zij kreeg deze grant voor haar promotieonderzoek getiteld: 'Effects of two eHealth applications on antibiotics use, gut microbiota and GP visits for acute, uncomplicated upper respiratory tract infections in children: a  randomized controlled trial'. Zij voert dit onderzoek uit onder begeleiding van lector Erik Baars vanuit de onderzoeksgroep Antroposofische Gezondheidszorg/Kenniscentrum VEER. Daarnaast heeft zij een aanstelling als buitenpromovendus bij de afdeling experimentele interne en vasculaire geneeskunde van het Amsterdam UMC en is zij lid van de AGEM-onderzoeksgroep.

Doel van de AGEM Innovation Grant

De AGEM Innovation Grant ​​heeft als doel onderzoekers in staat te stellen hun innovatieve projectideeën op het gebied van gastro-enterologie, endocrinologie en/of metabolisme uit te voeren. Dit jaar moesten de aanvragen passen binnen het thema ‘Food for Life’. Dit behelst 'voedsel als medicijn', 'voedsel als onderdeel van de zorg', 'voedsel voor preventie' en 'voedsel voor de gezondheid van de planeet'. Naast dat Eefjes onderzoek hierbinnen past is het innovatief. Allereerst omdat zij twee nieuwe apps onderzoekt, maar ook doordat haar onderzoek door betrokkenheid van zowel het Amsterdam UMC, het Microbiota Center Amsterdam, onderzoeksgroep Antroposofische Gezondheidzorg/Kenniscentrum VEER en het LCAB van Hogeschool Leiden bijdraagt aan de samenwerking tussen HBO en WO. 

Samenwerking

Eefje diende de onderzoeksaanvraag in samen met haar promotor Prof Dr. Max Nieuwdorp (hoogleraar en internist-endocrinoloog) en Dr. Hilde Herrema (universitair hoofddocent en hoofd van het Microbiota Center Amsterdam), beide werkzaam bij de afdeling experimentele vasculaire geneeskunde van het Amsterdam UMC. Ook heeft Liesbeth Veldman, junior acquisiteur bij Kenniscentrum VEER van Hogeschool Leiden, meegeschreven aan de aanvraag. Van de 25 ingediende aanvragen werden tien kandidaten uitgenodigd voor een interview, dat voorafgegaan werd door een vijf minuten durende pitch van het project. Van deze tien kandidaten hebben vier mensen de subsidie toegekend gekregen. Het geld van de Innovation Grant zal Eefje voornamelijk gebruiken voor de analyse van ontlastingsamples voor de laatste fase van haar promotieonderzoek.

Meer weten over het onderzoek?

Lees hier meer over het promotieonderzoek van Eefje.