De vlaggen van de hogeschool

Nieuw lectoraat Verpleegkundig Leiderschap

Het nieuwe lectoraat Verpleegkundig Leiderschap doet samen met verpleegkundigen praktijkgericht onderzoek naar hoe de beroepsgroep kan professionaliseren, en hoe verpleegkundigen kunnen floreren. 

Verpleegkundigen hebben dagelijks te maken met complexe zorgvragen van patiĆ«nten en naasten. Van hen wordt steeds meer gevraagd om kritisch te reflecteren op hun eigen vak. Waar gaat de zorgorganisatie heen en wat is mijn rol daarin?

Samenwerking met Alrijne Zorggroep

Het onderzoek is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Leiden en Alrijne Zorggroep. Alrijne Zorggroep, met Alrijne Academie, is onze directe partner in de praktijk.

Lector Kim Verhaegh

Hogeschool Leiden

Lector Kim Verhaegh van het lectoraat Verpleegkundig Leiderschap is verpleegkundige en studeerde Culturele Antropologie aan de Universiteit van Utrecht. In 2019 promoveerde zij op het proefschrift 'Sailing home: a better journey for patients through transitions of care'.

Sinds 2020 is zij lector Verpleegkundig Leiderschap bij Hogeschool Leiden en Alrijne Zorggroep. Haar onderzoek richt zich op de vraag hoe verpleegkundigen leiderschap kunnen tonen.

Andere publicaties van lector Kim Verhaegh zijn te vinden op researchgate.

Kenniscentrum Vitaliteit en Eigen Regie

Het lectoraat Verpleegkundig Leiderschap maakt deel uit van het Kenniscentrum VEER. Binnen het kenniscentrum werken verschillende lectoraten samen om de vitaliteit en eigen regie van studenten en medewerkers te versterken.