Hogeschool Leiden

OuderTeam

Worden jullie binnenkort (weer) ouders? Dat brengt veel veranderingen met zich mee: Hoe verdelen jullie de taken en hoe zorg je dat je tijd voor elkaar blijft maken? Getrainde professionals van OuderTeam helpen in vier groepsbijeenkomsten en een online programma bij het versterken van de samenwerking en relatie van aanstaande ouders. Interesse? Meld je aan voor OuderTeam.

Ben jij een professional met interesse in het OuderTeam-programma? Bekijk onderstaande informatie of neem contact op via ouderteam@hsleiden.nl.

Samenwerking tussen ouders is belangrijk

Een belangrijk onderdeel van ouderschap is de manier waarop ouders samenwerken. Belangrijk voor de ouders zelf, voor het gezin en de ontwikkeling van kinderen. Als team sta je sterker. In Nederland is nog geen effectieve interventie die zich richt op deze samenwerkingsrelatie tussen ouders. En dat is wel nodig. Want vroegtijdig investeren in de partnerrelatie is goed voor ouder en kind. 

Daarom werken wij aan OuderTeam, het eerste Nederlandse programma voor ouders van nu en van later. De effecten van het programma zijn veelbelovend.

Samenwerking ouders
Positieve samenwerking verbetert
Negatieve communicatie vermindert
Warmte en hechtere band versterkt

Ouders
Stress vermindert
(Postnatale) depressies verminderen
Angst (moeders) vermindert
Welzijn verbetert

Omgang met kinderen
Sensitiviteit en warmte verbeteren
Gebruik van streng straffen vermindert

Kinderen
Slaapgedrag verbetert
Sociale vaardigheden verbeteren
Gedragsproblemen verminderen
Welzijn verbetert

Lees meer over: 

Bekijk hier ons filmpje

Doe mee!

Willen jullie samen meedoen aan het programma? Op dit moment wordt het programma op verschillende plaatsen aangeboden. Jullie doen dan ook mee aan het effectenonderzoek van het programma. Op deze website lees je meer over wat het programma en deelname aan het onderzoek inhoudt. 

Alleen aan het onderzoek deelnemen?

We zijn op zoek naar aanstaande ouders die alleen meedoen aan het onderzoek en niet aan het programma. Dit kan al door drie keer een vragenlijst in te vullen. Jullie deelname levert waardevolle informatie op over wat het voor aanstaande ouders betekent om een kind te krijgen, en waar gezinnen in de eerste fase van het ouderschap behoeften aan hebben. Natuurlijk krijgen jullie de uitkomsten van het onderzoek aangeboden en kunnen jullie op de hoogte gehouden worden van wat andere ouders beweegt via de nieuwsbrief.

In de media

OuderTeam verschijnt regelmatig in de media. Bekijk hier het overzicht van de nieuwsitems waarmee OuderTeam in de media verscheen.

Volg OuderTeam op Facebook en Twitter

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van het project door ons te volgen op Twitter.